Okrugli sto privrednika i ekonomista iz Srbije i Mađarske Studio B

Objavljeno: 01.06.2018. 14:08 Izmenjeno: 01.06.2018. 15:57

Privrednici i ekonomisti iz Srbije i Mađarske razgovarali su na okruglom stolu u Beogradu o različitim oblastima saradnje, kao i o projektima koji se finansiraju iz fondova EU. Domaći privrednici kažu da je poseta kolega iz Madjarske veoma značajna i da će ovaj okrugli sto doprineti da se odnosi u toj oblasti dodatno učvrste.

 

Politički odnosi Srbije i Mađarske u poslednjih nekoliko godina su na visokom nivou, a ekonomski stručnjaci dveju zemalja okupili su se kako bi razgovarali o projektima koje će zajedno pokrenuti, ali i da kroz razmenu iskustava uoče na čemu treba dodatno raditi.

 

Proaktiv menadžment konstalting jedna je od vodećih mađarskih kompanija, a već četiri godine uspešno posluje u našoj zemlji. Predstavnici te kompanije prepoznali su koliko je naša zemlja značajna kada je u pitanju proces evrointegracija.

„Mađarska, koja je članica Evropske unije od 2004. godine, može puno da pomogne Vašoj zemlji. Imamo decenijsko iskustvo u procesu evrointegracija i danas smo ovde kako bismo Vam to iskustvo preneli, ali i da našu ekonomsku saradnju podignemo na viši nivo. Verujem da ćete uskoro postati članica EU, a mi ćemo biti tu da Vam pružimo bezrezervnu podršku“, rekao je Tibor Hej, generalni direktor proaktiv kompanije u Budimpešti.

Uz podršku i savete mađarskih stručnjaka, naši privrednici očekuju da će ići u korak sa evropskim. Gosti iz Mađarske poručuju da je Beograd odlično mesto za održavanje ovakvih skupova i veruju da će oni u budućnosti obuhvatiti čitav region.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno vedro

Subota
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana