Oko 330 đaka prvaka na Paliluli uči o ponašanju u saobraćaju

Objavljeno: 12.06.2018. 16:07 Izmenjeno: 12.06.2018. 16:53

Jedanaesti ciklus akcije „Ðaci vas mole, usporite pored škole“ završen je edukativnom predstavom za 330 učenika prvog razreda sa opštine Palilula.

 

foto Tanjug

Ova akcija traje 11 godina, a đacima se pomoću predavača iz „Parking servisa“ i saobraćajnih policajaca objašnjava kako da pravilno pređu ulicu, šta poručuje semafor i kako tumačiti saobraćajne znake.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da su ovakve akcije važne, jer uče decu pravim vrednostima i znanju o ponašanju u saobraćaju.

„Oni su danas pešaci, sutra će biti vožači. Preventiva je nešto čime treba da se bavimo, a ne uvek posledicama. U godinama koje dolaze ovo znanje će biti primenjeno, a to će se oslikati na statistiku koja će pokazati manje povređenih i poginulih“, rekao je Jovičić.

Direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković rekao je da je bezbednost dece u saobraćaju najvažnija, te da prvi učesnici ove akcije sada imaju 11 godina i primenjuju ono što su naučili kako bi se bezbedno ponašali u saobraćaju.

„Grad Beograd je puno uradio, uveo je zonu usporenog saobraćaja pored škola, a mi smo proširili akciju na đačko i bebi parking mesto. Ðačko mesto se nalazi ispred škole i sav prihod ide školama, pored toga to je signal da se u blizini nalazi škola“, naveo je Čupković.

Članica Gradskog veća Tanja Popović, predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić i direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković nakon predstave podelili su deci svetloodbojne prsluke i brošure, kao i lopte za sportske aktivnosti u školama.

Od početka akcija do danas, održano je oko 1.800 predstava gde je 180.000 đaka naučilo osnova pravila ponašanja u saobraćaju, dok je tokom ove školske godine 17.500 đaka dobilo sveloodbojne prsluke od „Parking servisa“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 13°C

Pretežno vedro

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 19°C
Min: 8°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana