Oko 280 lica prekršilo policijski čas Tanjug

Objavljeno: 18.04.2020. 20:07 Izmenjeno: 19.04.2020. 19:19

Za prva 24 sata oko 280 lica prekršilo je policijski čas, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović.

On je, međutim, na TV Pink rekao da se većina građana Srbije, ipak, ponaša odgovorno i poštuju mere koje spasavaju život.“Želim da zahvalim onima koji slušaju savet struke i molbu države da ostanu kod kuće i spašavaju svoje zdravlje i živote“, rekao je Stefanović.

Kako je naveo, procentualno oko 4,5 odsto onih koji su legitimisani prekršili su mere, a posebno se zahvalio najstarijim sugrađanima koji su pokazali najveću ozbiljnost u ovim danima.“Uz zahvalnost, mi nastavljamo sve što radimo kako bi im bili na usluzi. Hoćemo da im pružimo informacije i obaveštenja kako bi znali šta se dešava. Država je tu da im pomogne“, rekao je Stefanović.Prema njegovim rečima, policija trenutno kontroliše oko 20.000 ljudi koji su u samoizolaciji, što je znatno manje u odnosu na prvobitnih 100.000.

Ministar je zahvalio policijskim službenicima koji neuomorno rade i na ulicama su svakoga dana, i to ne samo kako bi štitili ljude od korone već i na njihovim redovnim zadacima.“Stopa kriminaliteta je opala i nastavlja se trend smanjenja. Mi analiziramo racionalno sve i sve jedinice koje se bave istragama potpuno drže stvari pod kontrolom, spremni da se obračunaju sa svima koji krše zakon“, rekao je Stefanović.

Takođe je izneo podatak da je u odnosu na prošlu godinu u ovo vreme, za 50 posto smanjen broj prijava nasilja u porodici.“Želim da ohrabrim žene da prijavljuju nasilje, ukoliko oni koji misle da će iskoristiti ovo stanje da budu nasilnici a da im policija ne zakuca na vrata, verujte da hoćemo, nećemo dozvoliti da žene i deca budu žrtve. Zakonski će to skupi platiti oni koji ne budu poštovali“, rekao je Stefanović.

Poručio je da će policija sve dok traje policijski čas, do utorka u pet ujutro, biti na ulicama i da neće biti popusta jer je zdravlje prioritet.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana