Održana Smotra mladih recitatora

Objavljeno: 23.04.2017. 17:02 Izmenjeno: 23.04.2017. 19:52

Po pet najuspešnijih takmičara u svakoj od tri kategorije predstavljaće Beograd na republičkom takmičenju koje će se održati tokom maja u Valjevu.

U centru „Šumice” održana je 57. Smotra recitatora dece i mladih iz osnovnih i srednjih škola u Beogradu. Ovu manifestaciju organizuju Prijatelji dece Beograda i Savez kulturno-umetničkih društava Beograda, a skupu su, pred predstavnika Prijatelje dece prisustvovali i predstavnivci opštine Voždovac.

–    Već tri godine dolazim na ovu manifestaciju i svake godine ona je sve lepša jer je sve više mladih talenata i recitatora.  Grad Beograd ima sjajnu saradnju sa Prijateljima dece i zaista se trudimo da im omogućimo da sve svoje aktivnosti sprovode bez ikakvih problema na radost dece Beograda – istakla je zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, poželevši takmičarima da budu hrabri i kreativni.

Posle održanih opštinskih takmičenja, na kojima je učestvovalo oko 1.560 takmičara, na gradskom takmičenju nastupilo je 105 takmičara u tri kategorije i to: u kategoriji mlađih razreda (od 1. do 4. razreda), u kategoriji srednjeg uzrasta (od 5. do 8. razreda) i u kategoriji srednjih škola. Na osnovu odluke stručnog žirija koju su činili glumac Nikola Kundačina, recitator Siniša Kukuć i teatrolog Milovan Zdravković po pet najuspešnijih takmičara u svakoj od tri kategorije predstavljaće Beograd na republičkom takmičenju koje će se održati tokom maja u Valjevu.

Smotra  podstiče i razvija sklonosti i sposobnosti sve, a posebno talentovane dece i mladih u scenskom govoru i umetničkom tumačenju interpretacije teksta pesme. Javno predstavljanje umetničkog dela i živa pesnička reč afirmišu ličnost dece i mladih i doprinose većem opštem nivou njihove kulture i očuvanju čistote izgovorene reči u duhu književnog govornog jezika.

Pokrovitelj programa je Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu, a domaćin programa Ustanova voždovački centar „Šumice”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 21°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana