Konstituisana radna tela na prvoj sednici Vlade Srbije

Objavljeno: 12.08.2016. 09:03 Izmenjeno: 13.08.2016. 10:05

Vlada Republike Srbije poštovaće zakonski rok koji ističe 15. septembra i do tada će utvrditi minimalnu cenu rada, i kroz dijalog sa socijalnim partnerima, raditi na njenom povećanju, saopšteno je posle prve sednice Vlade.

Vlada Srbije održala je danas prvu sednicu na kojoj su konstituisana radna tela vlade.

Posebna pažnja na sednici posvećena je ulozi Socijalno-ekonomskog saveta u budućem radu vlade, imenovanju njenih članova u tom savetu kao i međusobnoj saradnji, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

 

Vlada: Oznaka „Službeno“ nije oznaka tajnosti

Izmenom Uredbe o kancelarijskom poslovanju predviđeno je da akti i predmeti organa državne uprave, kao i drugih državnih organa koji primenjuju tu uredbu, a koji sadrže podatke koji nisu određeni kao tajni, ali su po svojoj prirodi osetljivi i zahtevaju ograničenu distribuciju – nose oznaku „Službeno“, saopštila je danas Vlada Srbije.

Navedena oznaka ne predstavlja oznaku tajnosti u smislu Zakona o tajnosti podataka, niti se korišćenjem ove oznake može ograničiti pravo bilo kome na informaciju koja je sadržana u dokumentu sa ovom oznakom.

Svaki dokument koji nosi oznaku „Službeno“ apsolutno je moguće dobiti kao informaciju od javnog značaja, navodi se u saopštenju.

Rukovanje aktima pod oznakom „Službeno“ detaljnije se uređuju Uputstvom o kancelarijskom poslovanju i Uredbom o elektronskom kancelarijskom poslovanju.

Zaključkom vlade o načinu postupanja svih državnih organa u pristupnim pregovorima sa EU određeno je da oznaku “Službeno“ nose sva akta koja nastanu u radu državnih organa, a koja prema pravilima EU moraju nositi oznaku “Limite“, „Limited“.

„Naglašava se da oznaka ‘Službeno’ nije oznaka tajnosti“, navodi su se u saopštenju.

Oznaka “Službeno“ je internog karaktera i primenjuje se samo unutar državnog organa i označava ko od državnih službenika ima pravo uvida i rukovanja ovakvim dokumentima.

Takođe, oznaka “Službeno“ nema nikakvog uticaja ka spolja, prema građanima ili javnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana