Bogat program na manifestaciji „Savske vatre – Siđi do reke“ Studio B

BeogradBeograd Pocetna 06. 07. 2019. 16:04:47

Manifestacija „Savske vatre – Siđi do reke“, u organizaciji Ferijalnog saveza Srbije i grada Beograda, održana je 20. jubilarni put na Savskom keju uz učešće velikog broja takmičara iz cele zemlje i gostiju iz regiona.

foto Tanjug

Posetioci su uživali u bogatom kulturno- umetničkom i sportskom programu, a najinteresantniji deo manifestacije bilo je takmičenje u pravljenju riblje čorbe.

Umeće u pripremi riblje čorbe, ali pre svega želja da se okupe u prijatnom ambijentu, okupila je učesnike manifestacije koja je odavno prešla granice naše zemlje.

Uz dobru muziku i miris čorbe koji se širio duž Savskog keja organizatori su, zajedno sa takmičarima, odlučili da održe tradiciju živom.

„Ovo je akcija koja se već dvadeseti put organizuje na istom mestu. Organizatori su Ferijalni savez Srbije, organizacija federacija kompanijskog sporta i opština Savski venac, uz podrsku grada Beograda. Turistička organizacija podržava ovu, kao i niz drugih manifestacija u glavnom gradu, a sve u funkciji druženja i dobrog raspoloženja naših gradjana i brojnih turista. Ovo je jedna od najboljih manifestacijama Beograda, koji je turistička metropola Balkana“, rekao je Slobodan Unković iz Turističke organizacije Beograda.

Pored takmičenja u spremanju riblje čorbe, za sve posetioce organizovan je šumarski višeboj, smotra izviđača, a birala se i mis Savskih vatri.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti