Održan peti Sabor čovekoljublja: Život je najvrednije što imamo Studio B

Objavljeno: 10.09.2021. 15:13 Izmenjeno: 14.09.2021. 10:28

Ideja da se napravi susret dobrotvora je odličan putokaz za mlade da spoznaju da postoje ljudi kojima je briga i podrška potrebna.  Zato iz godine u godinu sve je veći broj učesnika koji žele da pomognu, i neguju vrednosti kao što su solidarnost i empatija. 

Peti Sabor čovekoljublja, u oraganizaciji Crvenog krsta Čukarice i Gradske opštine Čukarica održan je u Parku na Banovom brdu.

Na ovoj tradicionalnoj humanitarnoj manifestaciji, okupilo se 30 ustanova socijalne zaštite, specijalne škole i humanitarne organizacije iz Srbije, Republike Srpske i Sjedinjenih Američkih Država.

Ovu jedinstevenu manifestaciju pre pet godina pokrenuo je Crveni krst Čukarice i opština Čukarica sa namerom da ostvari humanu kontinuiranu humanu misiju povezujući one koji mogu i žele da pomognu sa ustanovama i pojedincima kojima je briga i podrška u svakodnevnom životu potrebna.

„Sabor čovekoljublja“, otvorili su korisnici Doma za smeštaj odraslih lica Kulina, koji su izveli predsatvu „Životni voz – priča o nama“ i ovom životnom pričom pokrenuli brojna pitanja , podsećajući da je život najvrednije što imamo.

Trudimo se da u sebi razvijamo ljubav prema bližnjim i ljudima koji nas okružuju, jer sami ne možemo da opstanemo niti da zatvaramo oči pred tuđim problemom.

U umetničkom programu učestvovali su mladi iz ŠOSO „Sveti Sava“, Ustanove za decu i mlade Sremčica,učenici OŠ „Miloje Pavlović“, ansambl „Ima dana“ i umetnici Aleksandar Dunić i Tijana Vučetić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana