Održan okrugli sto na temu „Bezbednost pešaka u Beogradu” Beoinfo

Objavljeno: 15.10.2020. 15:42 Izmenjeno: 15.10.2020. 15:42

Treći u nizu okruglih stolova povodom izrade Strategije bezbednosti saobraćaja grada Beograda sa akcionim planovima za period 2021–2025. godine, održan je na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu. Tema te svojevrsne radionice je „Bezbednost pešaka u Beogradu”

Na temu „Stanje i tendencije bezbednosti pešaka u Beogradu” govorio je Krsto Lipovac, šef Katedre za bezbednost saobraćaja Saobraćajnog fakulteta, a o „Bezbednosti rizičnih grupa pešaka, dece i starijih lica” profesor Boris Antić. Održane su i dve radionice, jedna pod naslovom „Karakteristični primeri nebezbednih situacija za pešake”, a druga „Problemi bezbednosti pešaka i ciljevi unapređenja”. Ova izlaganja, diskusije učesnika, kao i radionice imaju za cilj analizu stanja i stvaranje mogućnosti prevazilaženja opasnih situacija koje treba da dovedu do smanjenja broja poginulih i povređenih pešaka.

U cilju pripreme što kvalitetnijeg dokumenta i uspešne realizacije, u organizaciji Saobraćajnog fakulteta pripremljena je serija okruglih stolova – radionica na kojima se obrađuju najbitnije teme. Na ovaj način trebalo bi da se unapredi svest najvažnijih subjekata o obimu problema bezbednosti saobraćaja i mogućnostima smanjivanja stradanja u saobraćaju. Cilj je takođe da se usaglase najvažniji stavovi, a posebno oni koji se odnose na sprovođenje mera i aktivnosti koje utiču na najvažnije sadržaje Strategije bezbednosti saobraćaja grada Beograda sa akcionim planovima za period 2021–2025. godine.

Ovom okruglom stolu prisustvovali su predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Agencije za bezbednost saobraćaja, beogradskih opština Obrenovac, Grocka, Lazarevac Zemun, Vračar, Savski venac, Čukarica i Voždovac, Gradskog zavoda za javno zdravlje, Saobraćajne policije i Komunalne milicije, Saobraćajno-tehničke škole „Zemun”, Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Sekretarijata za saobraćaj, Sekretarijata za javni prevoz, Sekretarijata za inspekcijske poslove, Sekretarijata za informisanje, JKP „Beograd-put”, JKP  „Putevi Beograda”, JKP „Parking servis”, JKP „GSP Beograd i predstavnik Saveta za bezbednost Grada Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 24°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana