Održan Novogodišnji Gala koncert Narodnog pozorišta Tanjug

Objavljeno: 13.01.2022. 21:10 Izmenjeno: 13.01.2022. 21:10

Repertoar su činile i arija Don Ðovanija „Fin ć“han dal vino“, kao i arija Kerubina „Voi će sapete“ i sekstet „Riconosci in questo amplešo“ iz Mocartovih dela „Don Ðovani“ i „Figarova ženidba“.

foto Tanjug

 

Tradicionalni Novogodišnji Gala koncert Narodnog pozorišta u Beogradu održan je  na Velikoj sceni ovog teatra, u režiji Ivane Dragutinović Maričić i izvođenju Orkestra, Hora Opere i Solista Narodnog pozorišta.

Program koncerta otvorila je uvertira iz opere „Slepi miš“ Johana Štrausa, izvedena pod dirigentskom palicom Zorice Mitev Vojnović.

Od dela Ðakoma Pučinija izvedena su arija Mizete „Quando me“n vo“ iz opere „Boemi“, arija Laurete „O mio babbino caro“ iz opere „Ðani Skiki“, duet Manon i Viteza de Grijea iz opere „Manon Lesko“ i arija Kalafa „Nešun dorma“ iz opere „Turandot“.

Izvedena su i dela iz opera Gaetana Donicetija.

Od kompozicija Ðuzepea Verdija izvedene su arija „Eboli“ iz opere „Don Karlos“, duet Ecia i Atile iz opere „Atila“ i kvartet iz „Rigoleta“ i zdravica iz opere „Travijata“.

Repertoar su činile i arija Norme iz istoimene opere Vinčenca Belinija, arija Gremina iz opere „Evgenije Onjegin“ Petra Iljiča Čajkovskog, zdravica iz „Kavalerije rustikane“ Pjetra Maskanjija, „Pakleni galop“ iz Ofenbahovog „Orfeja u podzemlju“, kao i arije Karmen i Eskamilja iz opere „Karmen“ Žorža Bizea.

U koncertu su, pored Hora i Solista Narodnog pozorišta, učestvovali i polaznici Operskog studija „Borislav Popović“.

Pored Mitev Vojnović, učestvovalo je još pet dirigenta: Dejan Savić, Ðorđe Pavlović, Ðorđe Stanković, Dijana Cvetković i Stefan Zekić.

Gala koncert je ispraćen sa velikim interesovanjem beogradske publike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana