Održan 2. Kongres sporta za sve Srbije

Objavljeno: 05.12.2022. 22:17 Izmenjeno: 05.12.2022. 22:17

Uz značajnu podršku Ministarstva sporta Republike Srbije i Grada Novog Pazara, Kongres sporta za sve, kao dragoceno obrazovno sredstvo, okupio je predstavnike organizacija, stručnjake i predavače iz različitih sektora društva i ponudio platormu za usavršavanje, debatu, razmenu iskustava i aktuelnih informacija, kao i zaključaka do kojih su došli u odnosu na polazne tačke Misije AKTIVNA SRBIJA 2030.

Asocijacija Sport za sve Srbije, Grad Novi Pazar, Sportski Savez „Novi Pazar” i Fakultet za sport i psihologiju iz Novog Sada ponudili su sportskim organizacijama, sportskim stručnjacima i stručnjacima u sportu koji deluju u sistemu sporta za sve i sporta u firmama u Republici Srbiji, edukatvni program 2. KONGRES SPORTA ZA SVE SRBIJE.

Predsednik Asocijacije sport za sve Srbije Branko Vujović rekao je da su tokom prethodna dva dana kongresa i na današnjoj Skupštini te asocijacije u Novom Pazaru prezentovani izuzetno korisni sadržaji.

“Imali smo sjajne uslove, brojne učesnike i eminentne predavače. Bilo je tu i 10 doktora nauka. Ako je prvi kongres naše asocijacije pre dve godine u Banji Koviljači bio više teorijski, ovaj drugi u Novom Pazaru baziran je na konkretnim stvarima”, rekao je Vujović.
On je najavio brojne projekte, ali i izdavanje monografije o sedam decenija dugoj tradiciji Asocijacije sport za sve Srbije, koja je kao takva osnovna 2005, a programski datira još iz 1951. godine.

Tokom dva dana drugog kongresa Asocijacije sport za sve Srbije u Novom Pazaru obrađeno je više tema, a oko 120 učesnika dobilo je potrebne sertifikate.

S prisutnima je razgovarao i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, dok su za gosti imali priliku i da se upoznaju i sa kulturno-istorijskim nasleđem ovog kraja.

Direktor novopazarske Ustanove za sport Emir Mehmedović istovremeno je i član Upravnog odbora Asocijacije sport za sve Srbije.

“Oko 200 ljudi bilo je uključeno u trodnevne aktivnosti Asocijacije sport za sve, a naši gosti otišli su prezadovoljni. Dobro domaćinstvo istovremeno prezentujemo i kroz 65. boksersku Zlatnu rukavicu, kao što smo to činili i na minulim Danima atletike”, naveo je Mehmedović.

Kongres je obuhvatao brojne teme u oblasti rekreacije, a svoja izlaganja u okviru više sesija imali su eminentni stručnjaci. Osim članova Asocijacije, kongresu su prisustvovali sportski radnici iz Novog Pazara i iz regiona, a cilj je doprinos njihovoj edukaciji koja će značiti tokom profesionalnog angažmana, ali i edukaciji kojom će sve više građana biti fizički aktivno.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana