Odluke Kriznog štaba zasnovane isključivo na epidemiološkim pokazateljima Studio B

Objavljeno: 01.08.2020. 18:41 Izmenjeno: 02.08.2020. 11:22

Sve odluke koje donosi Krizni štab zasnovane su isključivo na epidemiološkim pokazateljima u datom momentu i sve odluke su bile na nivou preporuka, istakla je Dr Darija Kisić Tepavčević gostujući u emisiji „Fokus“ TV B92. Ona je odbacila sve navode profesora Zorana Radovanovića o politizaciji Kriznog štaba i njegove zloupotrebe u političke svrhe.

Što se tiče iskaza profesora Radovanovića, prvo se trudite da ne slušate različite iskaze jer se trudite da radite svoj posao. Međutim, kada se to ponavlja ne možete da ne čujete i da vas ne pogodi, kaže doktorka Darija Kisić Tepavcevic i dodaje da ispada da su ljudi u Kriznom štabu slučajno izabrani i nemaju nikakve kompetencije. Ona ističe da je profesor Radovanović već dugi niz godina van sistema srpskog zdravstva, ali da bi trebalo da su mu poznate kompetencije članova štaba.

Na pitanje o fotografiji profesora Radovanovica sa Draganom Đilasom i o tome da li se Krizni štab napada zbog političkih razloga, ona je odgovorila da ne želi da je komentariše, ali da svako može da se bavi politikom, pa i profesor Radovanović.

Kisić Tepavčević demantovala je navode profesora Radovanovića da Srbija nije u stalnom kontaktu sa SZO, istakavši da srpski stručnjaci stalno prolaze eksterne evaluacije SZO po pitanju zaraznih bolesti i imunizacije, kao i da su prvih 2.000 testova dobijeni od SZO.

Takođe, ističe Tepavčević, Srbija ima odličnu saradnju i sa Kancelarijom SZO u Beogradu i njenim direktorom Marijanom Ivanušom. Kisić Tepavčević takođe demantuje da je bilo manipulacija sa brojem zaraženih i umrlih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 28°C

Delimično oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 30°C
Min: 20°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana