Odloženo suđenje u slučaju Ivanović Tanjug

Objavljeno: 16.03.2020. 12:57 Izmenjeno: 16.03.2020. 12:57

Nastavak pripremnog ročišta pred suđenje optuženima za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića odloženo je danas do daljeg u Specijalnom sudu u Prištini.

Branioci optuženih dobili su obaveštenje od sudije da će o njihovim prigovorima na optužnicu i zahtevu za njeno odbacivanje biti odlučeno van ročišta.

Advokat jednog od optuženih Dejan Vasić rekao je Tanjugu da će brainoci o nastavku ročišta biti pisanim putem obavešteni o zakazivanju novog termina.

Isto obaveštenje dobio je i branilac Marka Rošića, advokat Mahmut Haljimi, koji je istakao da mu je sudija rekao da to ročište nije obavezno da se održi i da će njihovi prigovori, koje su uložili na optužnicu biti uzeti u razmatranje, a rešenje će im biti dostavljeno u narednom periodu.

Advokati optuženih Srba mahom su optužnici prigovorili da nije pokrepljena valjanim dokaima i tražili su njeno odbacivanje i puštanje iz pritvora četvorice optuženih koji se u njemu nalaze.

Za ušeće u ovom ubistvu na razne načine i za različita krivična dela optuženo je devet Srba – Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, kao i trojica optuženih koji nisu dostupni kosovskim organima – Zvonko Veselinović, Milan Radoicić i Željko Bojić.

Optužnicom se okrivljeni terete za krivična dela učešće ili organizacija kriminalne grupe, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva, neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne, zloupotreba službene dužnosti u saizvršenju i manipulacija dokazima u saizvršilaštvu.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 33°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana