Odložen dolazak izvršitelja u KBC „Dragiša Mišović“ Tanjug

Objavljeno: 22.05.2017. 09:27 Izmenjeno: 22.05.2017. 21:42

Odložen je dolazak sudskih izvršitelja koji su trebali da plene danas imovinu u KBC „Dragiša Mišović“ zbog pravosnažne presude od milion evra, rekao je Tanjugu direktor te ustanove Radisav Šćepanović.

„Naša molba da se odloži izvršenje prinudne naplate je prihvaćena, tako da izvršitelji danas neće doći u bolnicu“, naglasio je Šćepanović. On je podsetio da sudski proces koji je pokrenula Simonida Tanasijević traje već duže, a da je zbog pravosnažne presude od miliona evra račun bolnice već godinu dana u blokadi. Kako kaže, naporima Ministarstva zdravlja i Vlade, bolnica je u proteklom periodu normalno funkcionisala, lekari su primali plate, a nabavljen je i neophodan potrošni materijal. „Ovaj problem će se rešiti u nastavku sudskog procesa. Podneli smo žalbu Višem sudu i nadamo se da će to ubrzo biti razmotreno i pozitivno okončano u korist naše ustanove“, naglasio je direktor.

Upitan šta će se desiti ukoliko se ipak postupak pozitivno ne okonča, on je rekao da obaveze prelaze na osnivača, odnosno Vladu Srbije.

U KBC „Dragisa Mišović“ stigao je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Podršku je pružzila i grupa građana koji su se okupili u parku ispred bolnice. Nije bilo nikakvog okupljanja zdravstvenih radnika jer, kako je rekao direktor, nije bilo potrebe za tim.

Dolazak izvršitelja najavljen je bio za danas u 09:00 sati, a oni su mogli da plene kompletnu pokretnu opremu, kao i vozila. U toj bolnici danas sve normalno funkcioniše i pacijenti dolaze na zakazane preglede. Spor protiv bolnice pokrenula je 2010. godine Simonida Tanasijević za nadoknadu materijalne štete zbog 12 ari placa koji su eksproprisani njenim precima 1960-ih godina. Plac je, kako je Šćepanović pojasnio, pripao časnim sestrama koje su tu napravile svoj dom, a 1992. ga prodale kompaniji Koling koja je sada vlasnik objekta i placa, a koja je u stečaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 30°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana