Odlična saradnja UNHCR sa MUP i Komesarijatom za izbeglice Tanjug

Objavljeno: 29.03.2021. 13:53 Izmenjeno: 29.03.2021. 13:53

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je sa predstavnicom UNHCR u Srbiji Frančeskom Boneli o nastavku saradnje u oblasti upravljanja migracijama.

Na sastanku, kome je prisustvovao i komesar za izbeglice i migracije Srbije Vladimir Cucić, istaknuta je odlična saradnja UNHCR sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Komesarijatom.

Boneli je naglasila da je Srbija, od početka migrantske krize 2015. godine, pokazala odgovoran pristup i humanost i značajno unapredila kapacitete za upravljanje migracijama, saopštio je MUP.

Ministar Vulin kazao je da Srbija ima jasan i sistematičan pristup ovom problemu, da je obezbedila sve neophodne uslove migrantima za normalan život i da je prva država u Evropi koja im je omogućila besplatnu vakcinaciju protiv Kovida-19.

„Čuvajući zdravlje migranata, čuvamo i zdravlje naših građana. Zahvaljujući radu predsednika Vučića, Srbija vakciniše svoje građane, ali može da pomogne i drugima“, istakao je Vulin.

Ministar se zahvalio UNHCR na podršci u jačanju kapaciteta Uprave granične policije, kroz doniranu opremu za Kancelariju za azil.

Vulin je predložio održavanje međunarodne konferencije na kojoj bi učestvovao i Visoki komesar UN za izbeglice Filipo Grandi, a na kojoj bi Srbija predstavila dobru praksu i rezultate u upravljanju migracijama.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana