Odgovornim planiranjem do zelenijeg Beograda Beoinfo

Objavljeno: 17.09.2019. 14:13 Izmenjeno: 18.09.2019. 14:12

Gradonačelnik Zoran Radojičić obišao je Urbanistički zavod Beograda, povodom velikog broja značajnih projekata na kojima Zavod radi, među kojima je i Plan detaljne regulacije zelenih površina Beograda.

 foto Beoinfo 

– Ovim planom omogućava se očuvanje i unapređenje zelenih površina i šuma u Beogradu i njime se stvaraju uslovi da Beograd bude bogatiji za oko 8.000 hektara šuma i javnih površina. To je duplo više od postojećih. Ovaj dokument pokazuje da smo ozbiljni u nameri da naš grad učinimo zelenijim i zdravijim. Odgovornim planiranjem idemo ka zelenijem Beogradu – naveo je on i ukazao da zelene površine danas čine 15 odsto teritorije Beograda, a plan je da do 2025. godine zelenilo zauzme 25 odsto.

Gradonačelnik je posebno istakao da Zavod radi na planu Tiršove 2, a da će se uskoro završiti Plan detaljne regulacije za Klinički Centar Srbije.
–Zavod radi na planovima izmeštanja Zavoda za gerontologiju, Gradskog zavoda za plućne bolesti, Zavoda za kožne i venerične bolesti kao i Ginekološko–akušerske klinike „Narodni front” na Bežanijsku kosu – istakao je gradonačelnik i dodao da ova institucija intenzivno radi i na planiranju projekta nacionalnog stadiona.

On je zahvalio svim zaposlenima koji vredno i stručno rade na tome da se Beograd uspešno, kvalitetno i organizovano razvija. Radojičić je istakao da je ovaj zavod veoma bitan za grad i da je tokom 70 godina postojanja značajno doprineo njegovom razvoju.

–Zavod je vredno radio na planskoj dokumentaciji glavnog grada, te je sada prekriveno 70 odsto teritorije, što je duplo više u odnosu na period od pre pet godina kada je planskom dokumentacijom bilo pokriveno svega 35 odsto – rekao je gradonačelnik.

Direktorka Urbanističkog zavoda Vesna Tahov naglasila je da Zavod trenutno radi na 142 planska dokumenta što je mnogo više u odnosu na pre pet godina.

–U poslednje tri godine povećao se obim posla i beleži se veliki rast izrada planova zbog čega sa ponosom ističemo da je aktivno više od 140 planova – rekla je Tahov.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 11°C

Slaba kiša

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 17°C
Min: 10°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana