Odgovor NUNS-u

Objavljeno: 17.06.2016. 16:00 Izmenjeno: 17.06.2016. 16:00

Studio B reagovao je na saopštenje NUNS-a u kojem , kako se navodi, “ NUNS najoštrije protestuje zbog neprofesionalnog ponašanja uredničkog kolegijuma TB Studio B koji je zloupotrebio deo izjave istoričara Čedomira Antića smeštajući je u kontekst koji je sasvim suprotan osnovnoj tezi autora“.

Posle saopštenja, u kojem Nezavisno udruženje novinara Srbije, kako se navodi, najoštrije protestuje zbog neprofesionalnog ponašanja uredničkog kolegijuma Studija B, koji je, kako se ističe, zloupotrebio deo izjave istoričara Čedomira Antića smeštajući je u kontekst sasvim suprotan osnovnoj tezi autora, nas u Studiju B, pre svega, veoma je obradovala vest da NUNS i dalje postoji, pošto je danima i nedeljama upadljivo ćutao na uvrede koje je na račun naše kuće i novinara uputio Saša Radulović.

To da se NUNS konačno oglasio jedino je tačno, u moru neistina kojima se NUNS ponovo služi. Zarad istine i javnosti, poštovanog Čedomira Antića i kolege iz NUNSa podsećamo na sledeće:

1. Gospodina Antića nismo prepadali na ulici, već mu je prethodno  u telefonskom razgovoru objašnjeno šta je tema emisije. Nije imao primedbe i pristao je na razgovor.

2.   Gospodin Antić bio je upoznat sa sadržajem emisije. Takođe znao je i gde će i kada emisija biti emitovana. Pitanja su mu vrlo jasno i otvoreno postavljena, bez skrivenih namera.

3. Ukoliko je gospodin Antić imao primedbe tokom intervjua, na pitanja ili ponašanje našeg novinara, imao je pravo da u svakom trenutku prekine snimanje i odbije da nastavi da odgovara. To naravno nije učinio, jer za tim nije bilo potrebe.

4. Kao vrstan istoričar, ali i čest gost medija, gospodin Antić svakako je znao da ima pravo da traži autorizaciju onoga ssto je na kraju pušteno u emisiji. Da je to tražio, Studio B bi mu izašao u susret jer je to naša obaveza.

 

I na kraju, da ponovimo, obradovala nas je činjenica što su kolege u NUNSu pokazale da su žive, iako su poslednjih dana upadljivo ćutale na naše pozive da reaguju na brutalne napade Saše Radulovića koji je u više navrata vređao Studio B i našeg novinara.

U NUNSu su ćutali i kad je Radulović tražio da skupštinsko obezbeđenje izbaci našeg novinara samo zato što je pokušao da mu postavi pitanje.

Činjenica da ni povodom tog događaja NUNS nije reagovao i more neistina koje je danas uputio na račun naše kuće, još jednom pokazuju manjak profesionalizma i višak politike u radu tog udruženja, zbog čega mu savetujemo da se ubuduće mane Studija B i kandiduje na sledećim izborima sa svojim istomišljenicima.

Studio B će i dalje objektivno informisati svoje gledaoce bez obzira na pretnje i uvrede i pokušaje cenzure, sa koje god strane dolazile.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana