Odbačena krivična prijava protiv Tatjane Vojtehovski Tanjug

Objavljeno: 07.10.2020. 10:19 Izmenjeno: 07.10.2020. 10:19

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu protiv voditeljke Tatjane Vojtehovski i još dve osobe, koja ih je teretila da su objavili zaštićene podatke o meloletnim osobama u emisiji „Život priča“ emitovanoj na TV Prva 20. oktobra 2016. godine.

Krivična prijava je odbačena i protiv Nataše Naletin i Manje Grčić s obzirom da prijavljeno delo nije krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, precizirala je za Tanjug portparol tužilaštva Maja Delić.

Postupak se protiv Vojtehovski i ostalih vodio se zbog krivčnog dela „povreda tajnosti postupka“.

Po izvođenju svih neophodnih dokaznih radnji, tužilaštvo je izvršilo ocenu dokaza, te imajući u vidu sve okolnosti konkretnog slučaja, donet je zaključak da se u radnjama Vojtehovski i ostalih ne stiču svi bitni elementi tog krivicnog dela, niti bilo kog drugog krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po služebenoj dužnosti, zbog čega je prijava odbačena, navela je Delić.

Vojtehovski je tek 7. septembra ispitana u tužilaštvu, a neposredno pre toga je za njom bila raspisana i poternica zbog neodazivanja pozivima za saslušanje u toku poslednjih godinu dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana