Od sutra Narodni muzej otvoren svakog dana od 10 do 14 sati Tanjug

Objavljeno: 22.04.2020. 10:14 Izmenjeno: 22.04.2020. 13:47

Od 23. aprila, svi zainteresovani biće u prilici da posete Narodni muzej u Beogradu, svakog dana u periodu od 10 do 14 sati, kazala je za Tanjug kustos Narodnog muzeja u Beogradu Lidija Ham.

Ministarstvo kulture i informisanja uputilo je juče preporuku svim bibliotekama, arhivima, muzejima i galerijama u Srbiji da od danas nastave rad, uz striktno poštovanje svih preventivnih mera propisanih od Vlade Srbije koje se odnose na sprečavanje širenja epidemije korona virusa tokom trajanja vanredne situacije.

U odnosu na tu preporuku Ministarstva, Ham napominje da Narodni muzej ne može da nastavi sa radom na isti način kao što je to bio slučaj do 15. marta kada je zatvoren zbog suzbijanja pandemije Covid 19.

„Za sada nećemo otvoriti celi izložbeni prostor već samo prizemlje stalne postavke muzeja. Ulaz će biti kontrolisan u odnosu na zdravstvene rizike, imajući u vidu da pandemija još uvek traje i vanredne mere koje su još uvek na snazi. Ljudi će ulaziti u muzej kao što ulaze u radnje. Svi će morati da računaju na vreme koje će morati da odvoje za čekanje pre ulazka u muzej. Preporuka je da posetioci muzeja nose maske i rukavice“, kazala je Ham.

Ona je dodala da će svi zainteresovani moći da pogledaju praistorijske eksponate.

Prema njenim rečima, Narodni muzej je sve vreme dok je bio zatvoren zbog suzbijanja pandemije virusa Covid 19, komunicirao sa svojim korisbnicima preko interneta.

„O tome svedoče hiljade poseta našim virtuelnim sadržajima. Bez obzira što se od sutra vraćamo redovnom funkcionisanju, pozivam sve da i dalje prate naše sadžaje preko interneta“, kazala je Ham.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana