Od ponedeljka privremena bolnica u Areni Tanjug

Objavljeno: 04.07.2020. 13:28 Izmenjeno: 05.07.2020. 14:47

Od ponedeljka u sportskoj dvorani u Areni biće otvorena privremena Kovid bolnica koja će imati 500 bolničkih kreveta i sve uslove za prijem obolelih od korona virusa, najavio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Od utorka Ortopedska klinika na Banjici biće vraćena u Kovid sistem i biće ponovo Kovid bolnica, rekao je Lončar.

Lončar je novinarima posle sastanka sa direktorima Kovid bolnica u Srbiji rekao da su danas imali analizu i da je tokom noći više od 130 pacijenta zadržano na bolničkom lečenju.„To znači da se radi o ozbiljnoj kliničkoj slici i da su morali da ostanu na bolničkom lečenju. Svakog dana više od 100 pacijenata primimo na bolničko lečenje i treba obezbediti kapacitete za to“, rekao je Lončar.

Tokom vikenda, do ponedeljka, najveći teret što se prijema tiče podneće Zemunska bolnica i njoj će pacijenti moći da se javljaju danas od 14 sati.Kako je rekao Lončar, ta bolnica imaće kovid prijemni trijažni centar.

Ministar je dodao i da će sledeća bolnica koja će preći u Kovid sistem biti bolnica u Požarevcu.

Takođe je rekao da treba napraviti novu reorganizaciju i preraspodeliti ljude da bi sistem funkcionisao.Apelovao je na građane da se pridržavaju svih mera.

Pelemiš: Treba jasno i glasno reći – virus nije oslabio

Infektolog Mijomir Pelemiš kaže da treba jasno i glasno reći da virus nije oslabio i da ne bira uzrast.

„Svi mogu da obole samo je pitanje kakav će biti ishod. Virus se nije promenio, od početka je ovde, aktivan je i dalje i pokazalo se da nažalost umiru i mladi ljudi bez ijedne druge bolesti“, rekao je Pelemiš.

„Zar nam to nije dovoljna opomena da poštujemo sve mere?“, zapitao je Pelemis na konferenciji za novinare posle sastanka direktora kliničko-bolničkih centara sa ministrom zdravlja.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 30°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana