Od ponedeljka neposredna nastava u svim školama u Srbiji Tanjug

Objavljeno: 03.12.2021. 12:59 Izmenjeno: 03.12.2021. 12:59

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 6. decembra, učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

To je treća nedelja od početka školske godine u kojoj će se nastava u svim osnovnim i srednjim školama odvijati uživo.

Kako se navodi, prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je resornom ministarstvu dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u periodu od 24. novembra do 1. decembra broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio je 1.601.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, ukupno je 15 odeljenja, sa najviše 16 učenika, koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 dana.

Takođe, dodaju, 145 odeljenja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 dana.

U istom periodu 16 grupa je sa kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn.

Tim na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz ,,Servisa za javno zdravlje“, utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 19°C
Min: 8°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana