Od petka u Zavodu za biocide testiranje na Kovid-19 Tanjug

Objavljeno: 01.04.2020. 17:21 Izmenjeno: 01.04.2020. 17:21

Komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, obišao je  prostorije Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju, gde će se od petka raditi PCR testiranje na Kovid-19.

Radojičić je istakao da Zavod za biocide i medicinsku ekologiju ima najzahtevniji posao u borbi protiv virusa korona i da dezinfikuje prostore od vitalnog značaja, kao što su domovi zdravlja, ustanove socijalne zaštite, vozila gradskog prevoza, saniteti Hitne pomoći i drugo, saopštila je Gradska uprava.

Gradski štab za vanredne situacije usvojio je naredbu po kojoj se opštinskim štabovima nalaže da organizuju distribuciju sredstva za dezinfekciju na bazi hlora skupštinama stanara u stambenim zgradama.

Radojičić je napomenuo da Grad Beograd u petak počinje dezinfekciju ulaza stambenih zgrada, u cilju čišćenja svih površina na kojima se može zadržati virus Kovid-19, dodaje se u saopštenju.

Gradonačelnik je dodao da će se čistiti stepeništa, zajedničke prostorije, gelenderi, liftovi, zvona…

Radojičić je objasnio da će Grad Beograd obezbediti dovoljnu količinu sredstva za dezinfekciju ulaza, dok će opštinski štabovi za vanredne situacije odrediti mesta za distribuciju i pozvati upravnike zgrada da preuzmu neophodna sredstva i detaljno stručno uputstvo za postupanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana