Od marta nova koordinacija inspekcijskog rada Tanjug

Objavljeno: 21.02.2022. 14:49 Izmenjeno: 21.02.2022. 14:49

Posebna pažnja na sednici bila je posvećena sprovođenju kontrole nad neprofitnim organizacijama, zadužbinama i fondacijama, dodaje se u saopštenju.

 

 

foto Tanjug

U Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave formirano je posebno Odeljenje za koordinaciju inspekcijskog nadzora pa će od marta ove godine inspekcije dobiti novi institucionalni okvir za rad.

To je na  sednici Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor najavila predsednica te komisije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

Ona je navela da će se u Odeljenju za koordinaciju inspekcijskog nadzora obavljati poslovi digitalizacije i kontakt centra, kao i poslovi koordinacije i daljeg uređenja politike u oblasti inspekcijskog nadzora.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, na sednici je razmotreno i usvojeno više informacija i izveštaja o dosadašnjem radu svih inspekcija, kao i više izmena i dopuna akata kojima se reguliše njihov rad.

Između ostalog, članovi Komisije razmotrili su i usvojili završni izveštaj o radu projektne jedinice za podršku Koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor za period od 2017. do 2022. godine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana