Od jutros svi građani Mladenovca imaju vodu Beoinfo

Objavljeno: 28.06.2021. 14:55 Izmenjeno: 28.06.2021. 14:55

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić izjavio je da je vodovodni sistem u toj opštini stabilizovan i da svi građani tog dela Beograda, kao i visinske zone, imaju vodu

Prema izveštaju JKP „Mladenovac”, od jutros svi građani koji se snabdevaju sa našeg vodovoda imaju vodu. U toku dana priključićemo još dva bunara, treći bunar uključujemo krajem sedmice, tako da ćemo uspeti potpuno da stabilizujemo sistem  – istakao je Glišić.

On je podsetio da je 23. juna, usled remonta trafostanice, došlo do isključenja reni bunara koji snabdevaju opštinu Mladenovac.

– Posledica toga je prekid proizvodnje vode na bunarima i nestajanje vode iz glavnog kompenzacionog rezervoara. Uspeli smo da osposobimo bunare i svi građani opštine Mladenovac imali su vodu. Našu opštinu je u petak oko 20 sati zadesilo nevreme i došlo je do kvara na velikoj trafostanici Stanojevac. Ova trafostanica snabdeva električnom energijom devet reni bunara koji proizvode dve trećine vode za vodovod. Cele noći ekipe EDB-a bile su na terenu i tek u subotu u 18.20 počelo je uključivanje vode u našim bunarima – precizirao je Glišić.

Kako je naveo, svi građani imali su vodu u prepodnevnim satima u nedelju, čak i u visinskim zonama.

– Juče je bila velika potrošnja, ali smo ipak uspeli da obezbedimo da svi građani imaju vodu. U pojedinim delovima dolazilo je do trenutnog nestanka vode, ali sve je stabilizovano – zaključio je Glišić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Delimično oblačno

Petak
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 1°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana