Prijava štete u Borči i Kotežu, od sutra u Ovči i Padinskoj Skeli Studio B

BeogradBeograd Pocetna 28. 06. 2019. 18:08:23

U Borči i Kotežu otvoreni su punktovi na kojima meštani tih naselja mogu da podnesu zahtev za dobijanje materijalne pomoći kako bi prevazišli tešku situaciju koja ih je zadesila usled nezapamćenih padavina. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavljuje da će takvi punktovi od sutra biti postavljeni i u Ovči i Padinskoj skeli.

Nezapamćene poplave koje su pogodile naselja na teritoriji Palilule meštanima tog dela grada donele su brojne probleme i nanele mnogo štete. Iako gradske službe pomažu građanima i intenzivno  rade na otklanjanju posledica poplava, Grad Beograd nastoji da se onima koji su pretrpeli štetu što pre obezbedi socijalna  pomoć.

Na punktovima su i radnici Centra za socijalni rad koji ugroženima pomažu da popune zahtev za dobijanje materijalne pomoći, objašnjavaju u Gradskom centru za socijalni rad. Dodaju da će osim radnim danima, radnici Centra pružati pomoć građanima i vikendom od 9 do 17 časova.

Na adresu opštine Palilula stiglo je više od 1.100 prijava građana koji su pogođeni poplavama, kaže predsednik te opštine Aleksandar Jovičić. Objašnjava da se prijave ne odnose samo na kuće već i na  dvorišta i pomoćne objekte.

Jovičić kaže da će posle obilaska terena po svakoj prijavi, uslediti analiza rezultata i raspodela socijalne pomoći najugroženijima na levoj obali Dunava.

One Response to “Prijava štete u Borči i Kotežu, od sutra u Ovči i Padinskoj Skeli”

  1. Danijel ramadanovic каже:

    Zivojina pavlovica 23d ovcanski put
    Voda do stomaka molimo za pomoc

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 18°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana