Od danas poreske prijave isključivo elektronskim putem

Objavljeno: 01.03.2016. 14:17 Izmenjeno: 01.03.2016. 14:17

Građani od danas mogu isključivo elektronskim putem da podnesu prijave na premije neživotnog osiguranja, doprinosa za osnivače, odnosno članove privrednih društava,samooporezivanje fizičkih lica, poreza na dobit po odbitku i poreza na dobit po rešenju.

Prema rečima direktora Poreske uprave Srbije Dragane Marković, tokom probnog perioda za elektronsko podnošenje novih prijava, u prethodna dva meseca poboljšan je novi sistem usluga, između ostalog, i zahvaljujući korisnim sugestijama poreskih obveznika koji su aktivno učestvovali u testiranju novih prijava.

„Svaki korak ka pojednostavljenju procesa podnošenja prijava, odnosno prelazak na elektronski način komunikacije, kao i unapređenje elektronskih servisa je izuzetno važan za sveukupni napredak i poboljšanje usluga koje Poreska uprava pruža građanima i privredi“, rekla je Marković.

Na sajtu Poreske uprave nalaze se video i korisnička uputstva za podnošenje ovih poreskih prijava.

Za detaljnije informacije, obveznici se mogu obratiti Kontakt centru Poreske uprave na broj telefona 0700-700-007 za pozive sa fiksnog ili 011/331 01 11 za pozive sa mobilnog telefona, navodi se u saopštenju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Oblačno

Nedelja
Kiša

Max: 15°C
Min: 11°C

Kiša

Vremenska prognoza za 5 dana