Očuvanje tradicionalne porodice jedan od prioriteta Tanjug

Objavljeno: 18.09.2016. 17:45 Izmenjeno: 19.09.2016. 09:59

Srbija je uspostavljena na porodičnim vrednostima i očuvanje porodice je jedan od prioriteta ministarstva za rad, izjavio je danas ministar Aleksandar Vulin koji je obišao Centar za zaštitu dece i omladine „Drinka Pavlović“ u Beogradu.

 

Prema njegovim rečima, država je samo prošlog meseca izdvojila 4,2 milijarde dinara za različita prava koja se tiču podrške porodici (dečji dodatak, roditeljski dodatak, porodiljsko…).

„Vlada koju predvodi Aleksandar Vučić čvrsto se drži ustavnih kriterijuma kada je u pitanju definisanje porodice. Vrednosti na kojima je stvorena Srbija jesu i vrednosti Vlade Srbije“, rekao je Vulin.

On je dodao da se čini sve, u materijalnom, političkom i svakom drugom smislu da se tradicionalna porodica sačuva, obnovi i da bude veća.

Podsetivši da je po Ustavu brak zajednica života muškarca i žene, Vulin je rekao da će se u skladu sa tim odgovorni za upravljanje Srbijom tako i ponašati.

Komentarišući današnju Paradu ponosa, Vulin je kazao da svako ima pravo da odlučuje o svom životu, kao i da iskaže svoju različitost, ali isto tako svako ima pravo da insistira i na tradicionalnim vrednostima.

„Svako neka iskazuje svoju različitost bez nasilja, bez ugrožavanja onog drugog, ali dozvolićete da postoje i oni koji smatraju da je tradicionalna porodica ono što mora biti sačuvano“, rekao je Vulin.

Vulin je obišao Dom za decu bez roditeljskog staranja „Drinka Pavlović“ u okviru akcije Pokreta socijalista, čiji je Vulin predsednik.

Vulin je u Dom došao sa suprugom i sinom.

„Za nas nema veće vrednosti od porodice, ova deca nisu imala tu sreću da odrastaju i da žive u svojim biološkim porodicama sa svojim roditeljima, ali zato smo mi tu, da im pomognemo da se osete voljenim, da znaju da čitava Srbija vodi računa o njima“, rekao je Vulin.

On je objasnio da su predstavnici beogradskog Pokreta socijalista došli sa svojim porodicama da toj deci učine nedelju lepšom i da pokažu koliko im je stalo do njih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana