Očišćeno stepenište kod Izletničkog puta u Zemunu Beoinfo

Objavljeno: 02.12.2020. 12:50 Izmenjeno: 02.12.2020. 12:51

Apelujemo na građane da odlažu smeće na mesta koja su za to namenjena. Ekipe komunalnih preduzeća su tu da urade svoj deo posla, a na građanima je da vode računa o sredini u kojoj žive, kaže predsednik opštine Zemun.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević obišao je sa saradnicima radove na čišćenju stepeništa koje povezuje ulice Tošin Bunar i Izletnički put u dužini od oko 300 metara, saopšteno je iz ove opštine.

Na čišćenju stepeništa od otpadaka koje su ostavili nesavesni prolaznici, orezivanju šiblja, granja i drveća angažovane su ekipe javnih komunalnih preduzeća „Gradska čistoća” i „Zelenilo – Beograd”.

– Naša je obaveza da apelujemo na građane da odlažu smeće na mesta koja su za to namenjena. Ekipe komunalnih preduzeća su tu da urade svoj deo posla, a na građanima je da vode računa o sredini u kojoj žive. U proteklom periodu naglasak smo stavili na održavanje komunalnog reda, tako da smo u saradnji sa javnim komunalnim preduzećima u različitim zemunskim naseljima organizovali akcije uklanjanja mini-deponija, čišćenja ulica, zamene dotrajalih i postavljanje novih kontejnera, a građanima su podeljene kante za odlaganje smeća i reciklažnog otpada – rekao je Kovačević.

Opština Zemun će u saradnji sa građanima u narednom periodu organizovati ekološke akcije, jer kada se zajedno radi na unapređenju životne sredine efekti su dugoročniji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana