Obuka Konjičkog voda Garde za davanje vojnih počasti studio b

Objavljeno: 29.08.2022. 18:28 Izmenjeno: 29.08.2022. 18:49

Konjički vod Garde je formiran u junu 2018. godine čime je nastavljena duga tradicija konjičkih jedinica u našoj vojsci i očuvano sećanje na pobede koje su ove jedinice izvojevale u odbrambenim i oslobodilačkim ratovima Srbije.

foto tanjug

 

U okviru kolektivne obuke Gardijskog bataljona Garde Vojske Srbije, u Konjičkom vodu iz sastava ove jedinice realizuje se osposobljavanje za izvršavanje specifičnih zadataka prilikom davanja vojnih počasti.

Obuka za ovaj protokolarni zadatak izvodi se kontinuirano tokom cele godine, kako bi pripadnici jedinice u svakom trenutku bili spremni da na najvišem nivou prezentuju strojevu izgrađenost, a konji utrenirani i adaptirani na specifične uslove i buku.

Program obučavanja obuhvata različite sadržaje, od individualnih priprema starešina i profesionalnih vojnika, rada na izgradnji poverenja sa konjima za koje su zaduženi, do uvežbavanja strojevih radnji sa konjima i postupaka koji se primenjuju prilikom davanja počasti u okviru protokola državnih organa. Radnje se uvežbavaju do automatizma, čime se obezbeđuje da konjanik u svim situacijama ima potpunu kontrolu nad svojim konjem i mogućnost greške tokom realizacije zadatka se svodi na najmanju meru.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana