Obuka borbenih timova 63. padobranske brigade

Objavljeno: 11.08.2022. 12:51 Izmenjeno: 11.08.2022. 12:51

Noćni skokovi iz različitih tipova vazduhoplova predstavljaju jedan od važnijih segmenata napredne padobranske obuke.

foto mod

 

Pripadnici 63. padobranske brigade realizovali su padobranske skokove u noćnim uslovima u širem rejonu Novog Pazara.

Skokovi su realizovani iz helikoptera Mi-8 Ratnog vazduhoplovstva i PVO, tehnikom visokog iskakanja i niskog otvaranja, uz upotrebu specijalnih padobrana tipa krilo, koji omogućavaju precizno prizemljenje na nepristupačnim terenima.

Obuci borbenih timova 63. padobranske brigade u noćnim uslovima prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. On se i ovom prilikom uverio da je profesionalni sastav jedinice izvanredno osposobljen za realizaciju padobranskih skokova na slobodno dejstvo sa opremom i naoružanjem i izvođenje borbenih dejstava nakon helikopterskog desanta.

Noćni skokovi iz različitih tipova vazduhoplova predstavljaju jedan od važnijih segmenata napredne padobranske obuke, koja se realizuje sa ciljem uvežbavanja i provere osposobljenosti specijalnih timova 63. padobranske brigade za izvršavanje borbenih zadataka i primenu vertikalnog manevra u noćnim uslovima i na nepoznatom terenu, uz postizanje faktora iznenađenja.

Kontinuiranom realizacijom kompleksne borbene obuke u svim vremenskim i zemljišnim uslovima obezbeđuje se vrhunska osposobljenost i psihofizička pripremljenost pripadnika 63. padobranske brigade i unapređuje ukupna sposobnost ove elitne jedinice Vojske Srbije za izvođenje specijalnih borbenih aktivnosti i operacija od posebnog značaja.

,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno vedro

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana