Obnovljen Dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Rakovici

Objavljeno: 17.03.2016. 13:24 Izmenjeno: 17.03.2016. 13:24

U sastavu Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju je 14 dnevnih boravaka na teritoriji grada.

Pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević obišle su danas adaptirani objekat Dnevnog boravka u Borskoj ulici u Rakovici koji je deo Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju.

Prema rečima Irene Vujović, proširenje prostornog kapaciteta ovog objekta veoma je značajno jer se na taj način pospešuje kvalitet života korisnika tako što se povećava prostor za radionice, čime se omogućava još bolja realizacija programskih aktivnosti.

– U ovom dnevnom boravku duplo je proširen kapacitet i sada se raspolaže sa oko 300 kvadrata. Na ovaj način Grad Beograd stalno unapređuje svoje usluge i korisnicima omogućava udobniji boravak. U rekonstrukciju ovog objekta uloženo je 805.000 dinara i pored Grada Beograda sredstva su donirali JKP „Parking servis“, Fondacija „Ana i Vlade Divac“, Fondacija „Nik Vujačić“, Rotari klub „Skadarlija“, NVO „Radost deci“, fabrika nameštaja „Linea Milanović“, kao i Svetozar Stojanović – rekla je Irena Vujović.

Ona je dodala da je usluga znatno poboljšana, postavljeni su pregradni zidovi, zidne i podne pločice, laminat, adaptirani su toaletni prostori i opremljena senzorna soba, što mnogo znači za korisnike ovog dnevnog boravka.

– Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku i zajedno sa društveno odgovornim kompanijama stalno se trudimo da unapređujemo uslugu. Ovom prilikom im zahvaljujem i pozivam druge društveno odgovorne kompanije da učestvuju u projektima Grada Beograda. Zahvaljujem i Opštini Rakovica koja je organizovala humanitarne akcije čiji je prihod išao u poboljšanje usluga dnevnog boravka – rekla je pomoćnica gradonačelnika, koja je ovom prilikom najavila i rekonstrukciju dnevnog kluba na Čukarici, izgradnju novog dnevnog kluba na Voždovcu i skoro otvaranje Ustanove „Predah plus“.

Nataša Stanisavljević je precizirala da je kapacitet objekta dnevnog boravka za 21 korisnika i istakla da ovo pokazuje kako svi zajedno možemo da poboljšamo uslove i kvalitet usluge u ovom dnevnom boravku.

– I u narednom periodu ćemo se truditi da uradimo sve što možemo i da izdvojimo sredstva grada, ali i pozivamo druge društveno odgovorne kompanije da nam pomažu kako bi naši korisnici imali što bolje uslove. Objekat je kompletno obnovljen, ali mi smo uvek na raspolaganju kako bi donatori mogli da se javljaju i na taj način dodatno unapredimo sadržaje – naglasila je Stanisavljevićeva.

Predsednik opštine Rakovica Dragan Kocić zahvalio je svim donatorima jer je, kako je rekao, ovaj dnevni boravak značajan za građane Rakovice.

– Sada imamo duplo više prostora, prostorije su opremljene najnovijom tehnologijom i korisnici centra imaju mnogo bolje uslove za boravak – rekao je Kocić.

U sastavu Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju je 14 dnevnih boravaka na teritoriji grada. Dnevni boravci su otvoreni za prihvat korisnika radnim danima od 6 do 18 časova. Usluga podrazumeva dnevni prihvat, stručni rad na održanju i razvoju socijalnih, psihofizičkih funkcija i veština, ishranu, preventivnu zdravstvenu zaštitu, prevoz od kuće do dnevnog boravka i nazad, kao i uključivanje u širu društvenu zajednicu.

Događaju su prisustvovali direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković i direktor Dnevnog boravka Petar Jordanov.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Pretežno oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana