Obnova zvezdarskog odeljenja Centra za socijalni rad Beoinfo

Objavljeno: 11.02.2020. 11:05 Izmenjeno: 11.02.2020. 14:05

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević obišla je odeljenje Gradskog centra za socijalni rad u Krfskoj 7 na Zvezdari u kojem su u toku završni radovi na rekonstrukciji objekta

Na ovom objektu obavljena je kompletna rekonstrukcija krova, zamenjena je gromobranska instalacija, zatim krovni prozor, strehe i oluci, a u toku je krečenje i ugradnja novog plafona sa LED rasvetom u celom objektu.

Objekat su obišli i direktorka Gradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović, član Opštinskog veća Zvezdare Vladan Jeremić i rukovodilac odeljenja u Krfskoj Nemanja Antonijević.

Nataša Stanisavljević je istakla da Grad Beograd i Sekretarijat za socijalnu zaštitu ulaganjem u obnovu objekata i širokom paletom socijalnih usluga pokazuju da kontinuirano sprovode odgovornu socijalnu politiku.

– U objektu odeljenja na Zvezdari radi više od 40 zaposlenih i ovom rekonstrukcijom obezbedićemo za njih bolje uslove za rad, ali i bolje uslove za više od 10.000 građana Zvezdare koji su korisnici usluga Centra za socijalni rad. Sam objekat star je više od 50 godina i svedoci smo višedecenijskog neulaganja u objekte socijalne zaštite, jer je poslednji sagrađen 1992. godine na Čukarici. Sadašnja gradska vlast u poslednjih pet godina izgradila je Centar za socijalni rad u Obrenovcu, renovirala i adaptirala prostorije Centra za socijalni rad na Čukarici, a pokrenuli smo i projektovanje za novi centar u Barajevu. Takođe, trenutno obilazimo sve objekte socijalne zaštite na svim opštinama kako bismo proverili potrebu za eventualnim renoviranjem, adaptacijom ili otvaranjem novih objekata – kazala je Stanisavljevićeva, podsetivši da je uz širok spektar usluga iz oblasti socijalne zaštite za potrebe slabovidih prošle godine nabavljen i uređaj koji može štampati na Brajevom pismu, kao i da je njegova nabavka izvesna za sva gradska odeljenja Centra za socijalni rad.

Ona je podvukla da će Grad Beograd nastojati da i dalje sagledava potrebe svojih sugrađana, pružajući im podršku i neophodnu pomoć unapređenjem sistema socijalne zaštite, razvijanjem raznovrsnih servisnih usluga namenjenih osetljivoj kategoriji stanovništva i kontinuiranom međusektorskom saradnjom institucija i ustanova koje se bave socijalnom zaštitom.

Direktorka Centra za socijalni rad Zorica Pavlović je izrazila zadovoljstvo i zahvalnost Gradu Beogradu i nadležnom sekretarijatu koji su omogućili da se stvore dostojni uslovi kako za korisnike tako i za zaposlene.

– Uselili smo se u novi prostor na Vračaru i u Surčinu. Dobili smo nove automobile, obezbeđeni su svi uslovi za povećanje bezbednosti, imamo video-nadzor, Čukarica se takođe radi i ovde se radi. Naš plan koji smo napravili pre nekoliko godina je zaista ambiciozan i, na naše zadovoljstvo, lista stvari koje treba da se završe je sve kraća i kraća – istakla je Zorica Pavlović.

Površina objekta Centra za socijalni rad Zvezdara od 350 kvadratnih metara sa 35 kancelarija pre renoviranja nije odgovarala prostornim standardima o uslovima rada, a obnovom ovog centra biće ispunjeni svi standardi koji se zahtevaju za objekte ovog tipa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana