Obnova šetališta „Lazaro Kardenas” jedna od najvećih investicija u Novom Beogradu Beoinfo

Objavljeno: 18.06.2020. 11:42 Izmenjeno: 18.06.2020. 11:42

Završena dečja igrališta i sportski tereni na novobeogradskom šetalištu „Lazaro Kardenas” u Bloku 45.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je završena dečja igrališta i sportske terene na novobeogradskom šetalištu „Lazaro Kardenas” u Bloku 45, gde su u toku radovi na kompletnom uređenju koje će iznositi skoro tri miliona evra. Vesić je rekao da je ovo šetalište bilo simbol grada kada je izgrađeno i da se pri izgradnji Novog Beograda vodilo računa da se obezbede sadržaji za odmor ljudi.

– Nažalost, do pre godinu i po dana ovo šetalište je bilo devastirano, a sam kraj najružniji deo Novog Beograda, verovatno i najružniji park u Beogradu. Na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučuća, koji je odrastao u ovom delu grada, Grad Beograd je uz pomoć Vlade Republike Srbije doneo odluku da se ovaj prostor obnovi, što nije bilo jednostavno – naveo je on.

Prema njegovim rečima, obnavljanje šetališta „Lazaro Kardenas” se sprovodi u tri faze i celokupan projekat koštaće oko tri miliona evra.

– Prva faza je obuhvatila tri velika dečja igrališta, poligon za vožnju, sportske terene za fudbal, odbojku, košarku, prostor za odmaranje, sadnju stotina novih stabala drveća, a sve je to koštalo oko milion evra. Završetak radova, odnosno završetak sve tri faze očekuje se 2022. godine. Zbog virusa korona radovi su tekli malo sporije, ali imajući u vidu da se na ovo čekalo decenijama, važno je da se radi i da se vide značajni pomaci. Ovaj park po svojim sadržajima ne zaostaje sada ni za jednim parkom u nekoj od evropskih prestonica – naveo je Vesić.

On je istakao da će, posle parka Ušće, u rekonstrukciju ovog šetališta, dužine četiri i po kilometra, biti uloženo najviše novca.

– Šetalište je veoma dugačko. U ovom delu živi velik broj ljudi i zaista je bilo potrebno obnoviti šetalište, kako bi svi mogli da uživaju u njemu. Svi veliki projekti koji su realizovani u Novom Beogradu, kao što je park Ušće, u koji je uloženo skoro šest miliona evra, zatim i ovo šetalište i druge investicije finansirao je i uradio Grad Beograd – rekao je Vesić.

Kako je kazao, ovakve investicije može da realizuje Grad, jer ima mogućnosti za to i ostvaruje ih i na predlog gradskih odbornika i građana, koji su više puta pisanim putem predlagali da se preuredi šetalište „Lazaro Kardenas”.

– Ovaj projekat pokazuje da kada postoji želja i bolji budžet, mnogo toga je moguće da se uradi. U prošlim periodima, drugi nisu bili zainteresovani i nije im bilo važno da deca imaju igralište i šetalište. Kada je lepo vreme, ovde je puno dece i koristi ga desetina hiljada građana koji žive ovde, a koji nisu imali ni obično igralište u svom kraju, a kamoli sportske sadržaje, stoni tenis, šah i druge aktivnosti – zaključio je on.

Događaju su prisustvovali član Gradskog veća Stevo Marušić i direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 17°C

Slaba kiša

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana