Objavljen javni poziv za ulične zabavljače, prijave do 23. jula Beoinfo

Objavljeno: 29.06.2021. 13:49 Izmenjeno: 29.06.2021. 13:49

Grad Beograd objavio javni poziv slikarima, muzičarima i izvođačima artističkog programa za dobijanje odobrenja za nastupanje na javnim gradskim površinama 2021. godine, a prijave se mogu podneti do petka, 23. jula 2021. godine

Komisija za razmatranje zahteva izvođača kulturnog i artističkog programa uputila je javni poziv za davanje odobrenja za izvođenje takvih programa na površinama javne namene i površinama u javnom korišćenju na teritoriji grada Beograda. Zainteresovani podnose prijave Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, a svi prijavljeni izvođači kulturnog i artističkog programa će blagovremeno biti pozvani na javni čas, audiciju, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Kulturni i artistički programi na površinama javne namene i površinama u javnom korišćenju mogu se izvoditi u ograničenim vremenskim intervalima, bez nadoknade i upotrebe specijalno sagrađenih objekata za te namene. Njih izvode ulični zabavljači, umetnici i artisti koji čine sastavni deo ponude Grada Beograda. Pravo izvođenja programa imaju pojedinci, grupe i ansambli.

Komisija zadržava pravo da odbije deo predloženih programa ukoliko program nije adekvatan, ukoliko nisu ispunjeni uslovi iz pravila o uslovima i postupku davanja odobrenja za izvođenje ovih programa ili ukoliko nisu ispunjeni uslovi iz javnog poziva.

Pravo izvođenja programa u Knez Mihailovoj ulici imaju kandidati sa prosekom od najmanje 8,5 bodova, u Skadarskoj ulici kandidati sa najmanje osam bodova, na centralnim gradskim trgovima kandidati sa najmanje sedam bodova, u prolazima kandidati sa najmanje šest bodova, na trgovima, u parkovima i na zelenim površinama kandidati sa najmanje pet bodova, a na Savskom i Dunavskim keju kandidati koji imaju najmanje 4,1 bod.

Turistička organizacija Beograda može da utvrdi raspored gostujućih grupa kod DNK česme, na Trgu Nikole Pašića, ispred spomenika knezu Mihailu Obrenoviću i u muzičkim paviljonima u Zemunu i na Kalemegdanu, kao i na platou između Knez Mihailove ulice i Obilićevog venca.

Prilikom izvođenja programa ne smeju se ugrožavati postojeće komunalne instalacije. Program se ne sme izvoditi neposredno u blizini komunalne infrastrukture, ne sme biti onemogućen prilaz objektima, izlozima, ulazima, prolazi ne smeju biti zaklonjeni, a izvođači mogu primati dobrovoljne priloge. Pomagala i rekviziti za izvođenje programa mogu da se koriste samo ako ne ugrožavaju ili ne uznemiravaju publiku, gledaoce i lokalne stanovnike na određenoj lokaciji, a posebno ako ne ugrožavaju bezbednost i omogućavaju neprekidni protok svih učesnika u saobraćaju. Pomagala i rekviziti koji se koriste moraju biti bezbedni za rukovanje, dok angažovanje životinja prilikom izvođenja programa nije dozvoljeno.

Nije dozvoljeno nošenje i upotreba vatrenog oružja, pirotehničkih sredstava, postavljanje i izgradnja bina i gledališta, korišćenje bubnjeva i glasnih ili visokozvučnih drvenih duvačkih instrumenata. Limeni duvački instrumenti mogu se koristiti samo sa prigušivačem, nastup bleh orkestara dozvoljava se isključivo i jedino u okviru zvaničnih manifestacija koje su prijavile izvođenje ovih nastupa.

Prilikom izvođenja programa dozvoljena je upotreba pojačala do nivoa propisane buke, za merenje nivoa buke tokom izvođenja odgovoran je sam izvođač. Programi se mogu održavati od 10 do 22 časa (u naseljenim zonama za zvučne programe obavezna je pauza u vreme važenja kućnog reda, i to radnim danima od 16 do 18 časova i od 22 do 7 časova narednog dana, vikendom – od 14 do 18 časova i od 22 do 8 časova subotom i 10 časova nedeljom).

Na lokacijama u centru grada (Knez Mihailova, Skadarska ulica, centralni gradski trgovi), pojedinačni programi mogu trajati najduže dva sata. „Rukotvarači” i drugi programi koji nisu kulturno-umetničkog i artističkog karaktera neće biti razmatrani.

Raspored izvođenja programa na lokacijama biće objavljivan na zvaničnim internet-stranama Grada Beograda i Turističke organizacije Beograda, saopšteno je iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima.

Sve informacije zainteresovani mogu pogledati na zvaničnom sajtu Grada Beograda u delu Gradski oglasi.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Nedelja
Oblačno

Max: 3°C
Min: 1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana