Obilićev venac postaje pešačka zona Beoinfo

Objavljeno: 24.09.2016. 09:51 Izmenjeno: 28.09.2016. 19:43

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je za Beoinfo da je danas počela prva faza radova na uređenju Obilićevog venca, pod okriljem Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

On je precizirao da je ukupna vrednost radova 216 miliona dinara i trajaće četiri i po meseca.

– Radovi su počeli da se izvode u Ulici Topličin venac, na delu između Carice Milice i Obilićevog venca. U prvoj fazi urediće se Obilićev i Topličin venac, a zatim će se radovi izvoditi i u ulicama Carice Milice i Delijskoj. Ukupna površina za uređenje je preko pola hektara. Projektom je predviđeno da ove ulice budu pešačke, kao deo beogradske centralne pešačke zone, u kojoj se od 1987. godine primenjuju zajednički tehnički i estetski kriterijumi, a koji su potvrđeni višedecenijskim korišćenjem – ukazao je Vesić.

On je istakao da će se, pored parternog uređenja raditi i nova vodovodna mreža, urediće se sistem za odvođenje kišnih voda, kao i sistem za zalivanje zelenila. Biće postavljeno i novo javno osvetljenje i zelenilo.

obilicev-venac-beoinfo

foto Beoinfo

– Predviđeno je da 80 odsto površine bude popločano, dok će uz objekte i na mestima opterećenja biti stavljene sitne kocke. Ograde drveća i korpe za otpatke biće po obliku i materijalima kao i u Knez Mihailovoj ulici. Predviđeno je postavljanje 41 kandelabra, oko 48 stabala visokog drveća, a zelene površine biće na oko 1.500 kvadratnih metara – naveo je gradski menadžer.

On je podsetio da je nedavno počela potpuna rekonstrukcija kaldrme na Kosančićevom vencu, kao i da se očekuje početak radova u Nušićevoj ulici, rekonstrukcija Bezistana i podzemnih prolaza u centru Beograda.

One Response to “Obilićev venac postaje pešačka zona”

  1. Djordje каже:

    Ulica se zove Knez Mihailova, dakle sa i, a ne sa j.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana