Obilaznica oko Mladenovca – posle 40 godina Studio B

Objavljeno: 22.09.2016. 14:12 Izmenjeno: 23.09.2016. 08:45

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je radove na izgradnji obilaznice u Mladenovcu, saobraćajnice koja će rešiti nekoliko velikih problema.

Obilaznica će rasteretiti  saobraćaj pored osnovne škole „Sveti Sava“, kompletan teretni saobraćaj biće izmešten sa gradskih ulica, a vozila koja stižu iz pravca Smederevske Palanke brže će se uključivati na put koji vodi ka Beogradu.

U skladu sa politikom grada, da podjednaku pažnju zaslužuju svi delovi prestonice, Vesić je Mladenovčanima obećao početak radova na rešavanja još jednog  velikog problema – izgradnji kanalizacije u Međulužju, naselju sa šest hiljada stanovnika.

Deo Ulice braće Badžak, do ulice Ljube Čikića, biće završen tokom oktobra, a drugi deo ulice koji predstavlja zaobilaznicu biće završen do marta 2017. godine.

„U pitanju je oko 1.100 metara ulice, a 13 metara je široka. Osim toga radimo oko 10.500 kvadratnih metara kolovoza, uradićemo skoro 1.900 metara vodovoda, oko 2.000 metara kanalizacije i više od kilometar osvetljenja, tako da će ova ulica biti urađena u skladu sa standardima“, rekao je gradski menadžer Goran Vesić koji je danas u Mladenovcu obišao radove na obilaznici.

On je naglasio da je gradska Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju završila eksproprijaciju zemlje u naselju Međulužje, gde će, kako je dodao, graditi postrojenje za preradu otpadnih voda.

„To postrojenje je važno, između ostalog, zato što čitavo naselje Međulužje, koje ima skoro 6.000 stanovnika, nema kanalizaciju i izgradnja postrojenja je uslov da je ti ljudi dobiju“, rekao je Vesić i podsetio da je to deo projekta grada da u narednih deset godina ceo Beograd dobije kanalizaciju.

On je istakao da bi već 2018. godine mogli da počnu radovi na izgradnji postrojenja, dodajući da su završeni imovinsko-pravni odnosi, te da će grad vrlo brzo raspisati tender za projektovanje postrojenj, a do kraja sledeće godne i tender za izvođenje radova.

„Direkcija trenutno radi na 61. lokaciji u Beogradu… Pre dve godine kada je sadašnje rukovodstvo došlo u Direkciju bila u su otvorena tri gradilišta i jedno je bilo u pripremi. Nikada se nije više gradilo u Beogradu, nikada više Direkcija nije radila i nikada nije bilo ovoliko projekata u prigradskim opštinama“, rekao je Vesić.

On je podsetio da je politika gradske vlasti da su sve opštine potpuno jednake i da svi delovi Beograda moraju ravnopravno da se razvijaju.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić je zahvalio gradskom menadžeru i direktoru Direkcije što su uslišili molbe Mladenovčana i želju da se započne sa realizacijom projketa.

„Izgradnjom obilaznice ovaj deo naselja ćemo na najbolji način urbanizovati. Ovuda će prolaziti ne samo autobusi i kamioni, već će se i ceo transportni prevoz odvijati preko ove saobraćajnice“, rekao je Glišić.

One Response to “Obilaznica oko Mladenovca – posle 40 godina”

  1. Goran Živković каже:

    Pohvalno je da se danas u našoj varoši uopšte išta razvija, ali;
    – Pomenutom obilaznicom će se obezbediti đaci O.Š. Sveti Sava od teretnog saobraćaja, a šta je sa đacima O.Š. Kosta Đukić kraj koje se odvija vrlo frekventni saobraćaj preko Magistralnog puta za Aranđelovac i Kragujevac!?!
    – Najavljena izgradnja kanalizacije u Međulužju za 6.000 građana, a šta je sa građanima M.Z. Drapšin (najveće M.Z. u varoši) u delu ispod pruge koji takođe nemaju kanalizaciju, čija deca do škole idu preko pružnog prelaza i magistralnog puta iz pravca Beograda tik pored F.K. Radnički gde ni odraslima nije svejedno dok prelaze put!?!
    – Licemerna je ta politika ravnomernog razvoja svih delova Beograda, jer dok se negde zidaju kule i gradovi iz Mladenovca prema Beogradu je DNEVNA migracija između 12.000 i 15.000 putnika koji su prinuđeni na to zbog nemogućnosti da se rađaju, rade, leče se ili školuju u svojoj varoši od bezmalo 60.000 stanovnika!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Nedelja
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana