Obilazak Narodne skupštine Studio B

Objavljeno: 28.01.2020. 17:58 Izmenjeno: 29.01.2020. 13:08

Parlament Srbije ugostio je članove Prvog kluba dama koji su obišli prostorije koje se retko otvaraju za turističke posete.

Domaćin tog događaja, poslanica Srpske narodne partije Snežana Petrović, kaže da su gosti uživali u obilasku i da je Parlament jedna u nizu značajnih institucija u zemlji koje baštine brojne eksponate velikog istorijskog značaja. Najsnažniji utisak na članice Prvog kluba dama ostavila je poseta Biblioteci i Salonu kneza Pavla Karđorđevića.

Poslanica Srpske narodne partije Snežana Petrović kaže da je počastvovana ulogom koja joj je pripala da gostima iz Prvog kluba dama bude domaćin u Parlamentu Srbije. Ona ističe da su  biografije žena koje su bile u toj delegaciji impozantne i da je raduje činjenica što su uspeli da im omoguće da uđu u prostorije Doma Narodne skupštine koje su vrlo retko otvorene za turističke posete.

Utisci gostiju gotovo su identični, a najviše impresija pobrale su mala skupštinska sala gde su se nekada održavala zasedanja  SFRJ ,biblioteka i salon Kneza Pavla Karađorđevića koji se danas koristi za prijem izuzetnih gostiju poput predsednika Ruske Federacije.

Za inicijatora same ideje Dejana Pantića pozitivni utisci žena koje su bile gosti Parlamenta najveće je priznanje i podsticaj da slične akcije organizuju i u budućnosti. Ističe da ta akcija može da posluži kao primer i drugim institucijama da se angažuju i slične posete organizuju za đake.

Sveukupni utisak gostiju iz Prvog kluba dama je da je zgrada Narodne Skupštine Srbije samo jedna u nizu institucija koje su osim zbog funkcionalne uloge koju imaju značajne i zbog eksponata koje čuvaju, a koji su od neprocenjive vrednosti u našoj istoriji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Subota
Sneg

Max: 1°C
Min: 0°C

Sneg

Vremenska prognoza za 5 dana