Obilazak jedinica Vojske Srbije u garnizonu Kruševac studio b, tanjug

Objavljeno: 13.07.2022. 15:37 Izmenjeno: 13.07.2022. 15:37

Mojsilović se sastao i sa gradonačelnicom Kruševca Jasminom Palurović, sa kojom je razgovarao o dosadašnjoj saradnji Vojske Srbije i organa lokalne samouprave i aktuelnoj situaciji u ovom delu Rasinskog upravnog okruga.

foto mod

 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je sa najbližim saradnicima jedinice Vojske Srbije u Kruševcu.

General Mojsilović je sagledao stanje, razmeštaj, organizaciju života i rada i dostignute sposobnosti jedinica Kopnene vojske i Komande za obuku u ovom garnizonu, informisao komandni kadar o planovima za naredni period i dao smernice za dalje unapređenje operativnih i funkcionalnih sposobnosti.

Načelniku Generalštaba su tokom obilaska prezentovani kapaciteti za obuku i savremeni uređaji, oprema i sistemi na upotrebi u jedinicama atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije, dok su o stepenu realizacije ključnih zadataka referisale najodgovornije starešine Kopnene vojske i Komande za obuku.

Na sastanku je ocenjeno da su odnosi Grada Kruševca i Vojske Srbije na visokom nivou, a istaknuta je i spremnost Vojske Srbije da kad god je to potrebno pruži pomoć i podršku građanima Kruševca i okoline, kao i u drugim delovima zemlje, što je u prethodnom periodu nebrojeno puta i pokazala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana