OBILAZAK INFRASTRUKTURNIH RADOVA SA POMOĆNIKOM GRADONAČELNIKA BEOGRADA

Objavljeno: 12.08.2022. 13:06 Izmenjeno: 12.08.2022. 13:06

Ovakvi radni sastanci i obilasci terena sa čelnicima Grada ukazuju nam da je svaki deo prestonice podjednako važan, a da Zemun kao jedna od najvećih opština svakako zaslužuje posebnu pažnju“, rekao je predsednik Kovačević.

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević sa pomoćnikom gradonačelnika Beograda Aleksandrom Savićem 11. avgusta obišao je deset lokacija u Zemunu gde su u toku infrastrukturni radovi.

Obilazak su otpočeli kod hale “Pinki“ gde su u toku radovi na izgradnji prve podzemne garaže u Zemunu. Zatim su čelnici Grada i Opštine obišli ulicu Pavla Vujisića u naselju Altina, gde se rekonstruiše kolovoz i trotoar. Takođe, obišli su i lokaciju gde će se graditi prvi bazen na otvorenom i treće po redu obdanište u ovom naselju.

U nastavku obilaska terena posetili su i trasu puta Ugrinovci – Zemun Polje, koja će po završetku radova biti nova komunikaciona veza u dužini od devet kilometara.

U najvećem zemunskom naselju Batajnica obišli su postojeću zdravstvenu stanicu gde će biti sagrađen novi objekat sa duplo više kvadrata i sa kompletnijom medicinskom uslugom. Nadalje, obišli su i lokacije za izgradnju novih grobalja u naseljima Batajnica i Ugrinovci.

“Pored ovih deset lokacija koje smo obišli, u Zemunu imamo još na desetine projekata koji su u različitim fazama realizacije. Sve je to pokazatelj koliko se ulaže u Zemun i da smo na putu da zaokružimo planove razvoja naše opštine. Ovakvi radni sastanci i obilasci terena sa čelnicima Grada ukazuju nam da je svaki deo prestonice podjednako važan, a da Zemun kao jedna od najvećih opština svakako zaslužuje posebnu pažnju“, rekao je predsednik Kovačević.

Na kraju obilaska Zemuna Kovačević i Savić obišli su trasu gde će se raditi izgradnja vodovodne mreže u naselju Šangaj u dužini od 21 kilometara, kao i nekoliko lokacija gde je potrebno u narednom periodu iznaći rešenje za legalizaciju postojećih vodovodnih mreža kako bi bile u sistemu održavanja JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana