Obezbeđeni bolji uslovi prodaje na pijaci „Blok 44” Beoinfo

Objavljeno: 12.08.2016. 10:56 Izmenjeno: 12.08.2016. 10:56

„Gradske pijace”, od početka 2016. godine, neprestano rade na preko 20 pijaca, kako bi obezbedile bolje uslove za kupovinu i prodaju.

Protekle nedelje, na pijaci „Blok 44” postavljeni su brisoleji, koji će pružiti zaštitu korisnicima pijačnih kapaciteta i posetiocima pijace, od atmosferskih padavina, kao i od sunca.

– Pijaca „Blok 44” je rekonstruisana ove godine, zbog tehničkih nedostataka. Prilikom obilaska pijace u okviru akcije „Razgovarajte sa direktorom i izložite svoj problem” prodavci i građani su se požalili da vetar nanosi kišu i sneg na tezge. Pogotovo prodavcima koji rade na prvim tezgama, a koje su uglavnom na svakoj pijaci najposećenije, čime im je bilo onemogućeno da rade – izjavio je Siniša Purić, rukovodilac Sektora pijačnih usluga i dodao da su brisoleji svojom konstrukcijom slični žaluzinama. Postavljeni su sa bočnih strana i zatvoriće potkrovni deo konstrukcije. Na ovaj način omogućili smo svim korisnicima da rade, ostvaruju prihode za svoje domaćinstvo i snabdevaju građane namirnicama.

Na pijaci „Blok 44” postavljena je i nova mreža za zasenu, a sistem za orošavanje je servisiran, kako bi se sprečila akumulacija toplote ispod pilonske nadstrešnice i omogućio još ugodniji boravak prodavaca i potrošača na pijaci.

Rezultati akcije „Razgovarajte sa direktorom i izložite svoj problem” vidljivi su na pijaci „Zemun”, gde su prošireni prolazi između tezgi, zamenjena ulična rasveta. Na pijaci „Braće Jerković” izmeštene su tezge u cilju bolje prohodnosti i izgrađena je mlečna hala, kako bi se obezbedili najbolji uslovi za plasman robe, dok je na pijacama „Borča”, „Banovo brdo” i „Dušanovac” postavljena oprema za zaštitu zakupaca rashladnih vitrina od atmosferskih prilika i promenjene dotrajale rashladne vitrine. Na pijaci „Zeleni venac” postavljen je sistem zaštite od ptica, prošireni prolazi između tezgi, dok je na pijaci „Senjak” otvoren funkcionalniji ulaz, zamenjene tezge, postavljene nova česma i fontana, a na pijaci T.C. „Novi Beograd” postavljene remontovane rashladne vitrine. Na pijacama „Zvezdara” i „Skadarlija” završeni su radovi na asfaltiranju i izvršena je reorganizacija pijačnog platoa, koja podrazumeva novi raspored tezgi u cilju bolje prohodnosti za kupce i prodavce.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Sreda
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana