Obeležen Dan opštine Zvezdara – 16. oktobar Beoinfo

Objavljeno: 16.10.2020. 22:07 Izmenjeno: 16.10.2020. 22:39

Svečanom akademijom održanom u „Pan teatru”, kojoj su prisustvovali predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević, predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić sa rukovodstvom opštine, kao i direktori opštinskih i gradskih ustanova i preduzeća, obeležen je Dan opštine Zvezdara i 76 godina od oslobođenja Zvezdare u Drugom svetskom ratu – 16. oktobar, saopštavaju iz ove gradske opštine.

Vladan Jeremić koji je rekao da je zvezdarsko rukovodstvo složno jer postoji želja za razvojem i prosperitetnom budućnošću, a to planovima i projektima koje opština ima daje posebnu snagu. Tu energiju razvoja i napretka je prepoznao i Grad Beograd kao najznačajniji partner Opštine, pa će zahvaljujući važnim projektima već sledeće godine postojati uslovi da Zvezdara bude još uređenija na zadovoljstvo svojih stanovnika.

– Svakodnevnim naporima nastojimo da Zvezdara ostane opština sa dobrim i gostoljubivim ljudima. Da i  u mnogim narednim godinama bude opština koja beleži pozitivan prirodni priraštaj, opština koja poštuje prošla, a predano radi na stvaranju kvalitetnijih uslova za buduća vremena svih onih koji će živeti i stvarati na našoj Zvezdari, i da svi zajedno snove pretvorimo u stvarnost – rekao je Vladan Jeremić.

U programu Svečane akademije učestvovali su polaznici dramskog studija pozorišta „Pan teatar”,učenici OMŠ „Vladimir Đorđević” i operska pevačica Sandra Prodanović Maslarević, solista opere Narodnog pozorišta

U toku dana predsednik GO Zvezdara, sa funkcionerima Opštine primio delegacuju SUBNOR-a, nakon čega je položio vence na Spomenik učenicima palim u ratu 1941-1945. ispred Šeste beogradske gimnazije, na Spomenik borcima palim u Drugom svetskom ratu u Mirijevu i u Malom Mokrom Lugu na Spomen obeležje borcima palim za oslobađanje Beograda na teritoriji Malog Mokrog Luga.

Dodela novčane pomoći deci bez roditeljskog staranja iz fonda Zadužbine ,,Dr Jelisaveta i Dr Ivan Šegović” održana je  u Sali za venčanja Gradske opštine Zvezdara, a tom prilikom članovi opštinskog rukovodstva su uručuli novčanu pomoć u visini od po 16.400 dinara za sedamnaestoro dece  i mladih. Zaposlenima u Upravi GO Zvezdara u toku dana svečano su uručene jubilarne nagrada za 10, 20, 30 i 35 godina rada.

Sve aktivnosti održane su uz pridržavanje mera propisanih za sprečavanje epidemije izazvane virusom kovid-19 (ograničen broj prisutnih, nošenje zaštitnih maski, držanje rastojanja), saopštavaju iz ove opštine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana