Obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije tanjug

Objavljeno: 12.06.2022. 12:26 Izmenjeno: 12.06.2022. 16:01

Zakletvu je položilo 1.516 policijskih službenika, koji su se zakleli da će u svom radu postupati po Ustavu i služiti časno otadžini i narodu.

foto tanjug

 

Svečanom ceremonijom polaganja zakletve pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su u poslednjih godinu dana primljeni u radni odnos obeležen je Dan policije u Štark areni.

Ceremoniji obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Skupštine Ivica Dačić, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, ministar odbrane Nebojša Stefanović…

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije konjanici Policijske brigade, Orkestar policije i pripadnici različitih organizacionih jedinica MUP-a tradicionalno su svečano prodefilovali Knez Mihailovom ulicom do Kalemegdana, gde su policijski službenici za sugrađane organizovali taktičko-tehnički zbor kako bi ih upoznali sa svojim radom i sa njima proslavili svoj dan.

Uz zvuke marševa, naši konjanici, ali i pripadnici policije opšte nadležnosti, saobraćajne policije, Žandarmerije i vatrogasci pozdravili su građane.

Svečani defile pridružio se taktičko-tehničkom zboru pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova na Kalemegdanu, na kojem građani imaju priliku da se upoznaju sa veštinama, opremom i vozilima koje policija koristi u svom radu.

Program na Kalemegdanu je posebno prilagođen najmlađima, koji su uz druženje sa policajcima i kroz igru saznali više o policijskom poslu i naučili kako da bezbedno pređu ulicu, dok su se ostali građani upoznali sa metodama rada kriminalističke policije i oprobali se u tehnikama koje se koriste za rasvetljavanje krivičnih dela i identifikaciji počinilaca.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana