Obeležen Dan Medija centra „Odbrana“ Tanjug

Objavljeno: 24.01.2022. 17:18 Izmenjeno: 24.01.2022. 17:31

Medija centar „Odbrana“ obeležava svoj Dan kao sećanje na 24. januar 1879. godine, kada je u Srbiji izašao prvi broj vojnog lista „Ratnik“, čiju tradiciju nastavlja magazin „Odbrana“.

Foto Tanjug

Svečano je obeležen Dan Medija centra „Odbrana“ i 143. godine vojne štampe u Srbiji, a u Domu Vojske uručena je novinarska nagrada „Ivan Marković” novinaru Politike Milanu Galoviću.

Galović je nagrađen za tekst ”Panciri danonoćno čuvaju nebo Srbije“, objavljen u Politici avgusta 2021. godine.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Velikoj Britaniji, uputio je čestitke pripadnicima Medija centra i podsetio na 1879. godinu kada je objavljen prvi broj časopisa „Ratnik“.

„Čestitam vam praznik, uveren da zahvaljujući dobrim mislima, mudrim odlukama i oštrom peru, vaši najblistaviji momenti tek dolaze“, poručio je Stefanović.

Nagradu je Galoviću uručila pomoćnik ministra za ljudske resurse Katarina Tomašević navodeći da postoji „zlatna nit“ koja perom i rečju povezuje „Ratnika“ i „Odbranu“.

„Važno je istaći da je Medija centar Odbrana Uprave za odnose sa javnošću, osim informativne, već odavno i kuća vojnog etosa, kulture, tradicije i duhovnosti, dom široko otvorenih vrata, kako za pripadnike Vojske, tako i za sve ljude dobre volje“, navela je Tomašević.

Dodala je da „Odbrana“ kao vojni izdavač velikim brojem kvalitetnih naslova iz godine u godinu gradi prepoznatljiv imidž na izdavačkoj mapi Srbije, te da organizacijom brojnih događaja spada u sam vrh ovdašnje kulturne ponude.

Direktor „Odbrane“ potpukovnik Biljana Pašić kao najznačajnija dostignuća u godini za nama istakla je prvu nagradu za najbolju fotografiju objavljenu u evropskim vojnim novinama i časopisima, koju dodeljuje Evropska asocijacija vojnih novinara – EMPA i specijalnu nagradu dobijenu na Međunarodnim vojnim igrama u Ruskoj Federaciji.

Na  svečanosti uručena su i priznanja najznačajnijim saradnicima svih delatnosti Medija centra „Odbrana“, a prikazan je i film o rezultatima rada Uprave za odnose s javnošću i njenih ustanova u prethodnoj godini.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 35°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana