Obeležavanje Međunarodnog dana mladih u petak na Kalemegdanu beoinfo

Objavljeno: 10.08.2022. 15:36 Izmenjeno: 10.08.2022. 15:36

Posetioce od 18 časova očekuju edukativno-kulturno-zabavne radionice, a od 21 čas koncert na kom nastupaju Zoi, Anđela Tasić i Sara Jo.

Međunarodni dan mladih – 12. avgust biće obeležen velikom manifestacijom pod sloganom „Jer svi smo mi pobednici” na platou kod Pobednika na Kalemegdanu, u organizaciji Kancelarije za mlade Grada Beograda i Opštine Stari grad.

– Pozivamo sve generacije da u petak dođu na Kalemegdan i na taj način podrže ovu manifestaciju. Mladima poručujemo da je važno da budu solidarni sa svim članovima našeg društva i da na najbolji mogući način iskoriste sve što mladost pruža i nosi sa sobom. Treba da budemo ponosni i da udruženim snagama pružimo podršku mladima jer samo zajedno možemo da budemo pobednici – izjavio je Nikola Lazić u ime organizatora.

Međunarodni dan mladih obeležava se svake godine 12. avgusta sa ciljem da skrene pažnju međunarodne zajednice na pitanja mladih, kao i na potencijal mladih kao partnera u globalnom društvu. Ove godine tema je „međugeneracijska solidarnost”, a namera je da se na globalnom nivou pošalje poruka o potrebi preduzimanja aktivnosti zarad jačanja socijalne kohezije u društvu unapređenjem odnosa među generacijama, kao i učvršćivanjem međusobnog razumevanja i svakodnevne saradnje.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana