Obavezno nošenje maski na svim letovima Er Srbije Tanjug

Objavljeno: 20.05.2020. 17:12 Izmenjeno: 21.05.2020. 07:31

Na svim letovima srpske nacionalne avio-kompanije Er Srbija ukljućujući i sutrašnje za Frankfurt i Cirih, kojima počinje obnavljanje putničkog komercijalnog avio-saobracaja, biće obavezno nošenje maski za lice tokom čitavog trajanja leta, a avioni će biti redovno dezinfikovani.

U saopštenju Er Srbije se dodaje da je ta kompanija prilagodila sve procedure u putničkom avio-saobraćaju pre, tokom i nakon leta novim okolnostima, koje su prouzrokovane pandemijom korona virusa.

Iz Er Srbije poručuju da su u saradnji sa zdravstvenim organima i regulatornim telima, primenili niz bezbednosnih i higijenskih mera kako bi se obezbedila bezbednost putnika i članova posade tokom putovanja.

„Želimo još jednom da uverimo naše putnike da smo preduzeli i primenili sve neophodne mere, u skladu sa najvišim bezbednosnim i higijenskim standardima, kao i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tela. Proaktivno smo uveli i mnoge mere koje su iznad industrijskih standarda u ovoj oblasti, da bismo dalje zaštitili naše putnike i članove posade. Kao i uvek, bezbednost putnika i clanova posade su na prvom mestu“, izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

On je pozvao putnike da redovno prate vebsajt kompanije, kao i naloge na društvenim mrežama, da bi uvek bili u toku sa merama koje srpska nacionalna avio-kompanija preduzima.

Upotreba zaštitnih maski za lice obavezna je na svim letovima Er Srbije i za putnike i za članove posade.

Iz Er Srbije poručuju da je dodatna zaštitna oprema koju bi putnici poneli sa sobom (rukavice i viziri) dozvoljena i, kako su naveli, dobrodošla.

Pored toga, avioni u floti Er Srbije koji će se koristiti za letove biće kompletno dezinfikovani svakog dana.

Kada je reč o putničkim kabinama, napominju i da su erbas avioni u floti Er Srbije, opremljeni vazdušnim HEPA filterima (High-Efficiency Particle Filters), kojima se kontroliše protok, ponovna cirkulacija i prečišćavanje vazduha.

S druge strane, kod ATR aviona u floti Er Srbije, po preporuci proizvođača, a u vezi sa merama sprečavanja širenja korona virusa, uvedena je posebna procedura koja omogućava maksimalno cirkulisanje vazduha.

Usluga na letu biće pojednostavljena, sa fokusom na minimalni kontakt, kažu u Er Srbiji i objašnjavaju da to uključuje uklanjanje časopisa u avionu i brošura.

U prvom periodu, dodaju, u skladu sa preporukama zdravstvenih stručnjaka, neće biti keteringa, već će biti služena samo voda, da bi se sprečilo često skidanje maski i tako smanjio rizik od prenošenja virusa.

Za pojedine kategorije putnika uvedene su i neke posebne pogodnosti, pa će tako svi putnici stariji od 65 godina imati prioritet pri prijavi na letu, bez ikakve naknade, dok će porodice koje se prijavljuju na let to moći da učine putem namenskih šaltera, da bi prijava protekla što brže i efikasnije, kažu u nacionalnoj avio-kompaniji.

Hrana će biti služena na letovima Er Srbije za Njujork, kada budu ponovo pokrenuti 6. juna.

Er Srbija je ranije saopštila da će u periodu od 21. maja do 14. juna organizovati ograničen broj letova do aerodroma London Hitrou, Frankfurta, Ciriha i Beča.

Pored toga, od 29. maja, nacionalna avio-kompanija Srbije, počeće postupno obnavljanje letova do pojedinih destinacija u regionu, kao što su Ljubljana, Podgorica, Tivat, Sarajevo, Banjaluka i Skoplje.

Er Srbija će obnoviti i komercijalne letove do Njujorka 6. juna, dok će od 13. juna broj prekookeanskih letova biti povećan na dva nedeljno.

Ukoliko budu ukinuta ograničenja putovanja u Evropskoj uniji od 15. juna, Er Srbija planira da poveća broj letova u putničkom avio-saobraćaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Slaba kiša

Trenutna temperatura 20°C

Slaba kiša

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana