O toku referenduma RIK će javnost obavestiti pet puta Tanjug

Objavljeno: 15.01.2022. 15:20 Izmenjeno: 15.01.2022. 15:20

RIK je najavio da će pres konferencije biti održane u pet redovnih termina – u 10, 12, 14, 16 i 18 sati, a po potrebi će organizovati i vanredne konferencije za novinare.

Građani Srbije sutra će na referendumu glasati o promeni Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe, a o toku referendumskog izjašnjavanja Republička izborna komisija (RIK) obavestiće javnost na pet konferencija za novinare.

Referendumski dan pratiće i Crta, koja je danas najavila da će kao domaća posmatračka misija, rasporediti svoje posmatrače na 300 glasačkih mesta, na osnovu reprezentativnog i slučajnog uzorka na teritoriji cele Srbije, da prate kvalitet glasačkog procesa na dan održavanja referenduma.

„Posmatrači će biti prisutni na glasačkim mestima od početka priprema za otvaranje glasačkih mesta, pa sve dok članovi glasačkih odbora ne objave rezultate referenduma za posmatrano glasačko mesto, čime se obezbeđuje sveobuhvatan uvid u dešavanja na glasačkim mestima“, navela je Crta.

Crta će održati dve redovne konferencije za medije – prvu u 16.30 i potom posle zatvaranja glasačkih mesta i prebrojavanja glasova, posle 21.30 časova

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana