Novogodišnje druženje u Kući kralja Petra Beoinfo

Objavljeno: 28.12.2017. 14:33 Izmenjeno: 28.12.2017. 16:28

Gradska opština Savski venac priredila je za svoje građane novogodišnje druženje u Kući kralja Petra, uz specijalnog gosta Jadranku Jovanović. Pored velikog broja građana, događaju su prisustvovali prijatelji opštine i predstavnici institucija sa kojima Opština Savski venac sarađuje.

Irena Vujović je poželela prisutnima srećnu i uspešnu novu godinu i najavila slična druženja i sledeće godine.

– Hvala vam što ste došli u ovolikom broju na novogodišnji koktel u Kuću kralja Petra Prvog. Iza nas je jedna uspešna godina, a trudićemo se da i tokom sledeće radimo još bolje za sve naše građane. Velika mi je čast što je večeras ovde jedna divna dama, poznata operska diva i pre svega naša sugrađanka Jadranka Jovanović, koja će podeliti sa nama zanimljive trenutke koji su obeleželi njenu karijeru – rekla je Vujovićeva.

Uz Hor „Kraljice Marije”, operska diva Jadranka Jovanović otpevala je nekoliko pesama, a moderator Nina Mudrinić je tokom večeri vodila publiku kroz najznačajnije trenutke njene karijere, otkrivši da je Jadranka Jovanović održala preko 2.000 koncerata, dobila najznačajnije srpske i evropske nagrade, snimila trajne snimke, sarađivala sa velikanima kao što su pevač Plasido Domingo, dirigent Klaudio Abado, a koncerte je održala u Karnegi holu, milanskoj Skali, teatru Liceo, Operi u Torontu i na mnogim drugim mestima u svetu i kod nas.

Novogodišnjem koktelu prisustvovala je i gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić, koja je pohvalila rad Opštine Savski venac.

– Uživala sam večeras u raskošnom glasu i talentu naše poznate operske dive Jadranke Jovanović, a posebno bih izdvojila uspehe koje je postigla ustanova u kojoj se nalazimo – Kuća kralja Petra, koja je ove godine i potpuno rekonstruisana, a u kojoj građani i publika mogu tokom čitave godine da posećuju brojne događaje, od izložbi preko koncerata do različitih radionica – istakla je gradska sekretarka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana