Novo poglavlje u odnosima Beograda i Sankt-Peterburga Beoinfo

Objavljeno: 11.09.2021. 12:12 Izmenjeno: 11.09.2021. 12:12

Sporazum uključuju oblasti trgovinske, ekonomske, socijalne, humanitarne i kulturne saradnje, kao i plan zajedničkih aktivnosti do 2024. godine.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i gubernator Sankt Peterburga Aleksandar Beglov potpisali su u Sankt Peterburgu Sporazum o saradnji između Grada Beograda i Vlade Sankt Peterburga.

– Sporazum koji su potpisale naše strane uključuju oblasti trgovinske, ekonomske, socijalne, humanitarne i kulturne saradnje, kao i plan zajedničkih aktivnosti do 2024. godine. Ovakav vid saradnje među našim gradovima predstavlja sjajan rezultat izuzetno dobrih odnosa koje predsednici Putin i Vučić neguju godinama unazad – rekao je gradonačelnik Beograda.

Radojičić i Beglov su u prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, karakterističnoj za dva bliska naroda kao što su ruski i srpski, govorili i o tome koliko ovakva blislost pozitivno utiče na mnoge aspekte.

– Duboko zajedništvo naših zemalja daje nam prednost u razvoju odnosa u ekonomiji, kulturi i društvenoj sferi. Takođe, naši gradovi su značajni centri informacionih tehnologija-istakao je gubernator Beglov.

Zaključili su da potpisani Sporazum otvara novo poglavlje u saradnji među našim gradovima, te da je on još značajniji zbog toga što ćemo njime osnažiti veze i saradnju mladih ljudi Beograda i Sankt Peterburga, na kojima počiva budućnost.

– Još jedna dobra vest jeste da ruska strana razmatra mogućnost otvaranja informativnog centra Sankt Peterburga u Beogradu, čime će se dodatno ojačati i produbiti veze između naših gradova, ali i zemalja – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 22°C

Grmljavina sa kišom

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana