Novo igralište DKC Majdan, ambasada Kine uložila 5,5 miliona tanjug

Objavljeno: 05.08.2022. 12:17 Izmenjeno: 05.08.2022. 12:35

Bo, koja je bila i dugogodišnji stanovnik opštine Savski venac, rekla je da se u toj sredini uvek osećala kao kod svoje kuće.

foto tanjug

 

U sklopu Dečjeg kulturnog centra „Majdan“ u Beogradu, je otvoreno renovirano igralište za decu, za koje je ambasada Kine donirala oko 5,5 miliona dinara.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, koja je sa predsednikom opštine Savski venac Milošem Vidovićem otvorila obnovljeno igralište, rekla je da je veoma srećna što je njena zemlja mogla da pomogne srpskim prijateljima.

„Veoma smo zahvalni i srećni i spremni smo da damo svoj doprinos razvoju i dobrobiti lokalne zajednice. Hvala našim srpskim prijateljima koji realizuju naše želje i nadamo se da će deca vreme provoditi u ovom centru i igralištu“, poručila je Čen Bo.

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović rekao je da je današnji dan važan za sve građane Savskog venca, naročito za najmlađe i uputio veliku zahvalnost ambasadi Kine što je obezbedila novčana sredstva za novo igralište.

„Zamenili smo dečji mobilijar, podloga je potpuno nova, sigurnosno bezbedna. Dotrajala stolarija je zamenjena sistemom novih prozora kojim će se unaprediti energetska efikasnost“, naveo je Vidović.

Dodao je da je od amabasade Kine opština dobila skoro 5,5 miliona dinara, koje je uložila u rekonstrukciju dečjeg igrališta i kulturnog centra „Majdan“.

„U proteklih nekoliko godina opština Savski venac je dobila 12 novih dečjih igrališta i sportskih terena, a ove godine završena su dva dečja igrališta i očekujemo da do kraja godine imamo potpuno izgrađeno igralište na Dedinju“, rekao je Vidović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana