Novi stambeno-poslovni kompleks na mestu saveznog MUP-a Tanjug

Objavljeno: 18.10.2016. 15:35 Izmenjeno: 18.10.2016. 15:02

Rušenje zgrade bivšeg Saveznog MUP u Ulici kneza Miloša uveliko se odvija, bageri uklanjaju šut, raščišćavanje će trajati šest meseci, a na proleće će na tom mestu početi izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda izdao je dozvolu za rušenje tog objekta, a ono će trajati pola godine zbog toga što iz zgrade, oštećena u bombardovanju 1999. godine, treba izneti velike količine građevinskog materijala, ali i da se ne bi remetio svakodnevni život građana koji žive u okolini.

Grad Beograd će najkasnije do marta usvojiti plan detaljne regulacije za taj kompleks, kako bi do kraja aprila bili stvoreni uslovi za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa.

Kako je ranije izjavio gradski menadžer Goran Vesić, sa investitorom je postignut dogovor da uredi i održava park između te zgrade i „Mostara“, čime će Beograd dobiti još jednu zelenu oazu.

„Ako tome dodamo da ćemo 2018. godine raditi i na rekonstrukciji Ulice kneza Miloša sa podzemnom garažom u jednom nivou ispod ulice, jasno je da će ovaj deo grada izgledati potpuno drugačije“, rekao je tada Vesić i dodao da je nova investicija, u okviru koje će biti izgrađeno više desetine hiljada kvadrata, dokaz da je Beograd postao najatraktivnije mesto za investiranje u ovom delu Evrope.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno vedro

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana