Novi krov za OŠ „Marko Orešković”

Objavljeno: 23.11.2021. 16:49 Izmenjeno: 25.11.2021. 11:57

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je  radove na rekonstrukciji krova i sanaciji fasade novobeogradske Osnovne škole „Marko Orešković”, ukupne vrednosti 17,7 miliona dinara, koje finansira Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

Radovi na rekonstrukciji krova škole počeli su sredinom novembra, a izvođač radova ima rok za završetak od 90 dana, pa se kraj radova očekuje sredinom februara sledeće godine.

– Radovi ne ometaju nastavu u školi u koju ide oko 420 učenika, što je najbitnije. Očekujem da sve bude gotovo u dogovorenom roku – rekao je Gak prilikom obilaska radova.

Kako je istakao, ove godine majstori su imali posla u još tri škole na Novom Beogradu, a ukupna vrednost tih investicija iznosila je oko 33 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, ove godine sanirana su tri toaleta u Mašinsko-tehničkoj školi „Zmaj”, sanirani su sportski tereni, deo fasade, mokri čvorovi u Pravno-birotehničkoj školi te je završena i treća faza rekonstrukcije Grafičke škole, pri čemu je 22 miliona dinara uloženo u zamenu keramike, podova, plafona.

– Paralelno sa tim samo za opremanje škola na Novom Beogradu ove godine izdvojeno je još više od 30 miliona dinara. Nastavljamo dalje dok sve škole ne budu imale ujednačene, kvalitetne uslove za nastavu – poručio je Gak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana